Četvrtak, 21 Prosinac 2017 09:33

Božićni sajam, blagdanski domjenak i doček Nove godine

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE NAJAVLJENE NADOLAZEĆE BLAGDANSKE AKTIVNOSTI - 

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Mile Golić, predsjednik Udruženja obrtnika Požega održali su konferenciju za novinare na kojoj su najavili nadolazeće blagdanske aktivnosti – Božićni sajam, Božićni domjenak za građane i doček Nove godine.

- Prosinac je mjesec dobrog raspoloženja, ljubavi, darivanja pa su u tom ozračju osmišljena i sva zbivanja. Ovo je početak, a uvijek treba nekako početi, jer promjene, pogotovo one koje vode na bolje, ne događaju se preko noći - poručio je gradonačelnik Puljašić

Direktorica TZ predstavila je nadolazeće blagdanske aktivnosti koje nas očekuju do kraja ovoga mjeseca pa ćemo tako već danas od 10,30 sati moći uživati u Božićnom sajmu u šetališnoj zoni koji će svojim božićnim koncertom otvoriti mališani Dječjeg vrtića „Radost“. Kao i svake godine, na preko četrdeset štandova posjetitelji moći kupiti različite suvenire, božićne ukrase, aranžmane, rukotvorine, suhomesnate proizvode, kuhano vino i slastice te druge popratne sadržaje.

U subotu, 23. prosinca od 10 do 12 sati Odred izviđača Požega organizira podjelu betlehemskog svjetla mira, a organizirana je i besplatna vožnja kočijom.

U organizaciji Obrtničke komore Požega i Udruženje obrtnika, uz potporu Grada Požege i Turističke zajednice, i ove će se godine održati prigodni domjenak za građane.

- Nastavljamo ovu dobru tradiciju, a ove godine pripremit ćemo gulaš od divljači. Osigurali smo 120 kilograma, to je oko tisuću procija koje ćemo u subotu podijeliti našim sugrađanima te im tako čestitati Božić i blagdane. - rekao je Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore PSŽ.

Na Trgu sv. Terezije 23. prosinca tijekom prijepodneva održat će se prigodne predstave za djecu, dok će u 19 sati biti zapaljena četvrta adventska svijeća. Požeška blagdanska priča imat će svoj svečani završetak 31. prosinca – kod klizališta na Rekreacijskom centru bit će organizira doček dječje nove godine uz prigodni program koji počinje u 16 sati i besplatno klizanje za sve, a onaj veliki, pravi doček, već po tradiciji, bit će u šetališnoj zoni od 23 sata uz nastup TS Posegana i gradonačelnikovu čestitku.