Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 10:06

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Iz nezaključane kuće 58-godišnjakinji ukrali novac

U petak,. 29. rujan, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Milanlug, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz nezaključane kuće otuđio novac u vlasništvu 58-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Teška krađa provaljivanjem

U noći sa petka na subotu, 29./30. rujna 2017. godine, u mjestu Bzenica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostorije u vlasništvu lovačkog društva prilikom čega je otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava. 

Pretresli kuću i automobil i pronašli 3kg rezanog duhana

U petak, 29. rujna, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Velike u kojoj prebiva 59-godišnjak te automobil kojim se koristi prilikom čega su pronašli preko tri kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv 59-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao oružje i streljivo

U petak, 29. rujna, na području Požege, 29-godišnjak je policijskim službenicima predao jedan pištolj i 70 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U nedjelju, 1. listopada, oko 19.50 sati, u mjestu Branešci, 53-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,06 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotni kolnički trak te sletio vozilom u putni kanal. On je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i tri prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama u mjestima Španovica, Ruševo te u Požegi na Trgu Matka Peića dok su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile u Kuzmici, i u Požegi u ulicama Hrvatskih branitelja, Vilima Justa te na Trgu Svetog Trojstva.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska