Nedjelja, 01 Listopad 2017 12:51

Kadetska utakmica prekinuta zbog masovne tučnjave

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

INTERVENIRALA POLICIJA I HITNA-

PLETERNICA / SLAV. BROD - Zaista tužne i ružne vijesti dolaze nam iz Slavonskog Broda s kadetske utakmice HNK Željezničara i NK Slavije iz Pleternice. Nogomet i sport općenito jesu i moraju biti oružje u borbi za zbližavanje ljudi, za socijalizaciju mladih ljudi i njihov pravilan razvoj, kako u onom tjelesnom smislu, jednako tako i u smislu pravilnog poimanja života i ljudi. Neke stvari očito ne idu u onom smjeru u kojem bi trebale, za sve istinske sportaše iz Broda dolaze katastrofalne vijesti. Bez pretjeranih komentara prenijeti ćemo vijest sa službene Facebook stranice NK Slavije.

KADETI PRETUČENI U SLAVONSKOM BRODU NA UTAKMICI
Kadetska utakmica protiv Željezničara u Slavonskom Brodu nije dovršena nakon što su naši kadeti divljački napadnuti od protivničkih igrača i gledatelja. U 77. minuti utakmice, nakon prekršaja nad našim igračem, domaći igrač gura rukama istog, nakon kojeg dolazi do naguravanja većine igrača na terenu. U jakovtom trenutku jedan od igrača NK Željezničar udara nogom jednog našeg igrača te isti igrač pada na pod, a ostali igrači domaće momčadi ga počinju gaziti nogama. Tada pomoćni trener naših kadeta pokušava spriječiti tučnjavu i naguravanje, ali ga jedan od domaćih igrača udara šakom u glavu. Nakon toga ulaze gledatelji (većinom odrasli ljudi, roditelji i prijatelji domaćih igrača) na teren te počinje masovna tučnjava. Jedan od gledatelja udara našeg drugog igrača šakom u potiljak nakon kojeg isti igrač pada u nesvijest.. Poslije toga pomoćni trener naše momčadi dobiva ponovo šakom u glavu od jednog gledatelja. Nakon toga skoro svi naši igrači i treneri panično bježe u sudačku svlačionicu i zaključavaju se jer se domaći igrači žele i dalje obračunavati. Iza toga pozvana je policija i hitna pomoć. Igrač kadeta i trener starijih pionira pokušavaju ući u sudačku svlačionicu, ali ne mogu jer domaći igrači žele tučnjavu i viču riječima “Zašto se ne želite tući…” isti igrač i trener bježe do autobusa i tada se svi smiruju jer dolazi policija i hitna pomoć. Dva igrača našeg kluba odvozi hitna na daljnje pretrage u bolnicu.
Ukratko prenosimo ovo jezovito svjedočanstvo naših igrača i trenera po dolasku u Pleternicu. Da tragedija bude još veća nitko se od predstavnika kluba, trenera, roditelja nije ispričao za sve ovo, dapače još su se slavodobitno smijali.
jakov2Do kada ćemo trpjeti ovakve stvari?
Stav uprave kluba je jednoglasan – mi više ne želimo igrati u istom natjecanju s ovim klubom – ili će oni istupiti iz natjecanja ili mi više nećemo participirati u nastavku prvenstva. Slavija će poduzeti sve korake koje pravno mogu. Prema našim saznanjima ovo je stav od nekoliko klubova iz našeg ranga natjecanja koji redovito proživljavaju ovakve stvari na gostovanju u Slavonskom Brodu kod Željezničara. Ono što traje godinama kulminiralo je na današnjoj utakmici, a radi se o maloljetnim igračima koji zbog ljubavi prema sportu moraju proživljavati ovakve grozne i traumatične trenutke.

Tekst: Kronika požeško-slavonska/sportalo.hr Foto: ilustracija