Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 12:05

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ukraden mobitel 20-godišnjaku, policija traga za lopovom

U petak, 24. ožujka, policijskim službenicima je prijavljena krađa koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, 11./12. ožujka, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, u ugostiteljskom objektu, gdje je nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „LG“, u vlasništvu 20-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Šumska krađa, posjekli nekoliko stabala graba i hrasta

U razdoblju od 13. do 23. ožujka, u šumskom predjelu u blizini mjesta Bilice, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala graba i hrasta u šumi u vlasništvu 68-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao eksplozivna sredstva

U petak, 24. ožujka, na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu rasprskavajuću minu te 60 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Narušavanje javnog reda i mira

U petak, 24. ožujka, oko 14.10 sati, u mjestu Novi Majur, 43-godišnji muškarac je verbalno vikao i galamio na 68-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Požari na otvorenom

U petak, 24. ožujka, oko 16 sati, u blizini mjesta Češljakovci, došlo je do požara prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, u vremenu od 17.30 do 18.30 sati, u mjestu Komarovci, na neutvrđeni način je došlo do požara na zapuštenom zemljištu gdje je izgorjelo oko pola hektara suhe trave.

Nešto kasnije, oko 20 sati, u Pakracu, u Ulici Pilanski put, došlo je do požara na poljoprivrednom zemljištu te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Ugrožavali javni promet vožnjama u alkoholiziranim stanjima

U nedjelju, 26. ožujka, oko 3.20 sati, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su u prometu zatekli 24-godišnjaka (1,57 promila) koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 3.30 sati, u Požegi, u Dalmatinskoj ulici, prilikom kontrole prometa zatečen je 46-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,41 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Pijani 41-godišnjak vozio u kontra smjeru i skrivio prometnu nesreću

U nedjelju, 26. ožujka, oko 4.45 sati, u Lipiku u Ulici Matije Gupca, 41-godišnji vozač (0,85 promila) koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka, kretao se trakom namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je 25-godišnji vozač osobnog automobila marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka kako bi izbjegao direktan sudar pokušao skrenuti ulijevo prilikom čega je došlo do udara prednjeg desnog dijela „Audi“-a u prednji desni dio „Opel“-a koji je nakon toga odbačen na nogostup i živicu u vlasništvu 60-godišnjakinje. U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena i protiv 41-godišnjaka slijedi prekršajni nalog. 

Tijekom proteklog vikenda dogodio se i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija