Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 21:24

U velikom požaru u Radovancima izgorjela štala za konje i gospodarske zgrade

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RADOVANCI – Nešto iza 18 sati došlo je do požara na vrhu naselja Radovanci na OPG Blažević. Došlo je do zapaljenja velikih štala u kojima su se uzgajali konji, gospodarskih zgrada uz štale, traktora i velike količine baliranog sijena. Na sreću u objektu nisu bili smješteni konji, a na imanju nije bilo nikoga ni od vlasnika, tako da je došlo samo do velike materijalne štete na objektima i ostaloj imovini. Štale i štagalj su u potpunosti izgorjeli jer su bili građeni od drveta u stilu štala i korala divljeg zapada i bili prava atrakcija. Na imanju su često boravili turisti koji su voljeli konje, jahanje po okolnim poljima i šumama, boravak u prirodi. 

Na požar je došla i vlasnica koja ističe da danas na imanju nije nitko boravio, a da su svi boravili tamo za protekli vikend. O uzroku požara za sada se samo može nagađati, dok ne završi očevid koji će obaviti policija PU požeško-slavonske.

Požaru su odmah po dojavi pristupili vatrogasci DVD Velika i Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije, odjeljenje Velika, a ubrzo su im u pomoć došli i vatrogasci DVD Kaptol. Ukupno je požar gasilo 20 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila, koja su trebala velike količine vode, pa su se stalno napajali iz hidrantske mreže u selu Radovanci. Požar je prijetio proširiti se i na susjedna imanja, no vatrogasci su to uspješno spriječili. Još uvijek traje gašenje požara baliranog sijena s kojim će vatrogasci imati posla još dugo u noć, jer je gašenje požara na sijenu, slami i baliranom materijalu dugotrajno i stalno se požar vraća.

Tekst/foto: Vladimir Protić