Četvrtak, 12 Studeni 2015 12:22

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na koncertu 47-godišnjaku ukrali mobitel

U utorak, 10. studenoga, policijskim službenicima je prijavio 47-godišnjak da mu je dana 7. studenoga 2015. godine, u večernjim satima, u Pakracu, Trg bana Josipa Jelačića, za vrijeme održavanja koncerta, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „Sony“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pronalazak neeksplodiranih eksplozivnih tvari

U utorak, 10. studenoga, oko 12 sati, u blizini mjesta Crkveni Vrhovci, nedaleko od ceste, policijski službenici su na divljem odlagalištu smeća pronašli podvodni sporogoreći štapin te oko 2135 komada raznog streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Dragovoljna predaja bombe i streljiva

U utorak, 10. studenoga, na području grada Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima ručnu bombu te oko 120 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja. 

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

Tekst: Alen Protić Foto: Alen Protić (ilustrativna fotografija mobitela marke "Sony")