Srijeda, 21 Listopad 2015 13:42

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kaptolački lopovi provalili u ljekarnu i trgovinu mješovite robe

U razdoblju 19./20. listopada, u Kaptolu, u Požeškoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u ljekarnu u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege prilikom čega je otuđio lijekove i novac.

U istom razdoblju, u Kaptolu, u Veličkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Vinkovaca prilikom čega je otuđio novac i razne prehrambene artikle. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pucnjava u Štitnjaku, policijski izvještaj

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom koji je u utorak, 20. listopada 2015. godine, oko 1.10 sati, u mjestu Novi Štitnjak, na terasi obiteljske kuće iz puške koju nepovlasno posjeduje ispalio nekoliko hitaca u zrak i na taj način narušavao javni red i mir. Temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva prilikom čega su pronašli pušku iz koje je pucao i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog činjenja prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

41-godišnjakinja pronašla tromblonsku minu

U utorak, 20. listopada, oko 8 sati, u Pakracu, u Ulici Radničko naselje, 41-godišnjakinja je u živici u blizini kuće pronašla tromblonsku kumulativnu minu M-60 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Budući da je mina bila opasna za transport policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio ju je na mjestu pronalaska.

Tekst: Alen Protić Foto: Vanja Protić