Utorak, 20 Listopad 2015 11:36

Pucnjava u Štitnjaku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVI ŠTITNJAK – Noćas oko 1,20 sati policija je dobila anonimnu dojavu o pucnju iz vatrenog oružija u prigradskom naselju Novi Štitnjak na kućnom broju 6. U ranim jutarnjim satima policija je okružila kuću te čekala nalog suda za pretres kuće. Cijelo to vrijeme muškarac I. Z. 51.god. Je bio u kući i spavao.

- Muškarac je sam pustio policiju u kuću i nije pružao otpor, bio je u vidno alkoholiziranom stanju a kraj njega je bilo vatreno oružje, potvrdila nam je glasnogovornica PU požeško – slavonske Ivana Radić.

Policija je osiguravala mjesto događaja, no okolno stanovništvo nije bilo obaviješteno i cestom se prometovalo bez upozorenja.

Dodano 21.10 u 9,00 sati: Nakon obavljenog policijskog uviđaja dobili smo izvješće Pu požeško-slavonske 21. 10.

Neovlašteno pucao iz vatrenog oružja

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom koji je u utorak, 20. listopada 2015. godine, oko 1.10 sati, u mjestu Novi Štitnjak, na terasi obiteljske kuće iz puške koju nepovlasno posjeduje ispalio nekoliko hitaca u zrak i na taj način narušavao javni red i mir. Temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva prilikom čega su pronašli pušku iz koje je pucao i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog činjenja prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tekst/foto: Vanja Protić