Utorak, 21 Srpanj 2015 11:17

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Gradskoj knjižnici Pakrac vrijeđao 31-godišnjakinju 

 U ponedjeljak, 20. srpnja, oko 9.25 sati, u Pakracu, na Trgu dr. Franje Tuđmana, u prostoru Gradske knjižnice, 75-godišnjak je vrijeđao 31-godišnjakinju zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Izlazio iz sporedne ulice unazad i udario u vozilo koje je nailazilo

 U ponedjeljak, 20. srpnja, oko 12 sati, u Požegi, u Zrinskoj ulici, 42-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, prilikom vožnje unatrag sa pristupne ceste nije se uvjerio da to može učiniti na siguran način prilikom čega je udario u osobni automobil marke „Volkswagen“, njemačkih nacionalnih oznaka, a kojim je upravljala 32-godišnjakinja. Protiv 42-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi, u Ulici Republike Hrvatske.

 Dva požara na otvorenom prostoru

 U ponedjeljak, 20. srpnja, oko 12.15 sati, u Velikoj, u Ulici Hrvatskih branitelja, u zapuštenom vrtu u vlasništvu 63-godišnjaka, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje. 

Istoga dana, oko 17 sati, kod mjesta Darkovac, na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu 44-godišnjaka na neutvrđeni način je došlo do zapaljenja suhe trave i niskog raslinja prilikom čega je opožarena površina od oko pet hektara.

Pijan bez vozačke dozvole vozio neregistrirani traktor

 U ponedjeljak, 20. srpnja, oko 17.15 sati, u Požegi, u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 52-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,61 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta upravljao neregistriranim traktorom marke „IMT“. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Vozio neregistriran automobil u pijanom stanju dok ima zabranu upravljanja vozilima "B" kategorije

 U ponedjeljak, 20. srpnja, oko 20.45 sati, u Požegi, u Cerničkoj ulici, zatečen je 24-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,19 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom marke „Opel“. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija