Srijeda, 22 Srpanj 2015 11:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pretragom obiteljske kuće u Pleternici pronašli pušku za koju vlasnik nije posjedovao dozvolu

 U utorak, 21. srpnja, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području grada Pleternice u kojoj prebiva 29-godišnjak prilikom čega su pronašli jednu pušku, a koju je nepovlasno posjedovao. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

 Neovlašteno posjedovao drogu

 U utorak, 21. srpnja, oko 22.40 sati, u mjestu Japaga, u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su kod 17-godišnjaka pronašli manju količinu droge cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Narušavali javni red i mir

 U utorak, 21. srpnja, oko 23 sata, u Pakracu, u Ulici Radničko naselje, verbalno su se i tjelesno sukobili 16-godišnjak i 29-godišnjak (2,18 promila). Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

 Požar na divljem deponiju u Biškupcima

 U utorak, 21. srpnja, oko 14.30 sati, u mjestu Biškupci, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju smeća.

Izbio požar na radnom stroju te se proširio na strnište

 U utorak, 21. srpnja, oko 18.20 sati, u mjestu Ciglenik, na poljoprivrednoj površini, uslijed pregrijavanja radnog stroja kojim je upravljao 47-godišnjak došlo je do zapaljenja slame u stroju nakon čega se požar proširio na strnište prilikom čega je opožaren jedan hektar.

 Zbog izrazito velike opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, pozivamo građane na povećani oprez prilikom spaljivanja biljnog otpada i podsjećamo da je zabranjeno spaljivanje biljnog otpada za vrijeme jakog vjetra, noću, te u blizini šuma i objekata podložnih zapaljenju te da osoba koja vrši spaljivanje ne smije napustiti mjesto spaljivanja dok vatra nije u potpunosti ugašena.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija