Ponedjeljak, 20 Srpanj 2015 09:52

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provalili u vikendicu i ukrali el. uređaj

 U razdoblju od 17. do 18. srpnja, u blizini mjesta Kaptol, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 49-godišnjaka prilikom čega je otuđio električni uređaj. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Na "zebri" udario 36-godišnju biciklisticu koja je zadobila teške tjelesne ozljede

 U subotu, 18. srpnja, oko 21.05 sati, u Pakracu, u Ulici Kralja Tomislava, 38-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine je udario u 36-godišnjakinju koja je iza 7-godišnjeg djeteta upravljala biciklom preko pješačkog prijelaza. U prometnoj nesreći 36-godišnjakinja je teško ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog dok protiv 38-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 Tijekom vikenda također su se dogodile dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama i to u mjestu Sovski Dol te u Požeškoj Koprivnici.

Požari na otvorenom

 U petak, 17. srpnja, oko 16 sati, u Gradcu, u Ulici Alojzija Stepinca, na neutvrđeni način došlo je do zapaljenja suhe trave i niskog raslinja na njivi u vlasništvu 47-godišnjakinje.

 U subotu, 18. srpnja, oko 12.15 sati, u Čaglinu, na poljoprivrednom zemljištu na neutvrđeni način je došlo do zapaljenja suhe trave prilikom čega je opožareno oko 1000 kvadratnih metara.

Vozio traktor bez vozačke dozvole i sa 2,46 promila alkohola

 U subotu, 18. srpnja, oko 18.45 sati, u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 26-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao traktorom marke „IMT“, požeških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,46 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija