Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 11:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Ugrožavanje javnog prometa

Jučer  oko 19.30 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u  osobnom automobilu marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, zatekli 26-godišnjeg vozača koji je upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,43 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 26-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Otuđen žuti i crveni bicikl

U subotu, 2. studenoga 2013. godine u vremenu od 7.30 sati do 10.30 sati u Požegi u Ulici Vladimira Nazora iz hodnika stambene zgrade nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je nezaključani žuti bicikl 52-godišnjakinje.

Nešto kasnije u vremenu od 12.30 do 15 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića ispred zgrade 24-godišnjakinja je ostavila bez nadzora i nezaključan bicikl tamno crvene boje s pet brzina koji je također otuđen.

Budući da se nastavilo razdoblje sunčanog vremena produžena je i sezona korištenja bicikala koji su i nadalje meta počiniteljima kaznenih djela krađe. Stoga još jednom upozoravamo građane da ne ostavljaju bicikle bez zaštite tijekom dana, odnosno da stave zaštitni lanac na bicikl ili da ga na neki drugi način osiguraju. Također napominjemo da ne ostavljaju bicikle bez zaštite ili s njom u noćnim satima na otvorenom prostoru, jer niti jedna zaštita neće pomoći, čak ni u otvorenim garažama, haustorima zgrada ili stubištima. A svakako potrebno je „registrirati“ svoj bicikl kod kontakt policajaca u Policijskim postajama.

 

Požar na građevini

U subotu, 2. studenoga 2013. godine u jutarnjim satima u mjestu Poljana u Kolodvorskoj ulici uslijed neispravnosti električnog kabela došlo je do požara na obiteljskoj kući 63-godišnjakinje. Požar je ugašen oko 9.15 sati, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Nedozvoljena trgovina

U subotu, 2. studenoga oko 22 sata na županijskoj cesti u blizini Kutjeva policijski službenici su prilikom kontrole prometa kod 33-godišnjeg vozača teretnog vozila, gospićkih registarskih oznaka, pronašli oko 25 kg sitno rezanog duhana zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Zlouporaba opojne droge

U nedjelju, 3. studenoga u ranim jutarnjim satima u Požegi u prostorijama Policijske postaje kod 16-godišnjaka je pronađena manja količina opojne droge cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika

U nedjelju, 3. studenoga 2013. godine, oko 5.15 sati u Požegi u Cehovskoj ulici 21-godišnjak, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,72 g/kg, vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima.  On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.