Srijeda, 26 Rujan 2018 11:06

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Dvojica teže ozlijeđenih od vatrenog oružja, u tijeku kriminalističko istraživanje

U utorak 25. rujna, oko 15 sati u Požegi u ulici Grgin dol, u obiteljskoj kući, uslijed nestručnog rukovanja vatrenim oružjem, na za sada neutvrđen način teže su ozljeđenja dvojica muškaraca starosti 59 i 60 godina s područja Požege. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja i odgovornosti pojedinih sudionika.

Provaljena rampa i otuđena stabla u vlasništvu Hrvatskih šuma

U vremenskom razdoblju od 15. do 25. rujna, u šumskom predjelu u blizini mjesta Laze Prnjavor, nepoznati počinitelj (ili više njih) oštetio je rampu na šumskom putu, ušao u šumu, gdje je posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta u vlasništvu Republike Hrvatske, a kojim gospodare Hrvatske šume. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Provaljeno u benzinsku postaju u Donjem Čagliću

U noći sa ponedjeljka na utorak, 24/25. rujna, u mjestu Donji Čaglić, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, prilikom čega je otuđio razne cigarete i drugu robu. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U slijetanju traktora lakše ozlijeđen 22-godišnjak

U utorak, 25. rujna, oko 5 sati ujutro, u Ulici Vladimira Nazora u Trenkovu, 22-godišnji vozač upravljao je traktorom marke „Fendt“ s pridodanim priključnim vozilom, požeških registarskih oznaka, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom sletio sa kolnika i udario u stablo i most kolnog ulaza u vlasništvu 46-godišnjaka. 22-godišnjak je lakše ozlijeđen te će mu biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

Bjegovi s mjesta prometne nesreće u Požegi i Trenkovu

U utorak, 25. rujna, oko 19.30 sati u Požegi, u ulici Županijskoj, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Toyota“ u vlasništvu pravne osobe s područja Požege, kojim je upravljao 18-godišnjak i zaustavio se poradi propuštanja pješaka. U srijedu, 26. rujna 2018., iza ponoći, nepoznati vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Audi“ požeških registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine vozilom sletio s kolnika i udario predočnik brzine i žičanu ogradu. Oba počinitelja su napustila mjesto događaja a da oštećenima nisu ostavili podatke o sebi i vozilima kojim su uzrokovali nesreću.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima. Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o gore navedenim događajima kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Dragovoljno predao ubojita sredstva

U utorak, 25. rujna, na području Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima ručnu bombu, tromblonsku minu, protu pješačku minu i upaljač za istu te 57 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Rezultati pojačanog nadzora u prometu

Na području PU požeško-slavonske u razdoblju od 17. do 23. rujna, provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor nepropisnog korištenja mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas (akcija Focus on the Road – distrakcija). Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici su izvršili nadzor 458 vozila i utvrdili ukupno 113 prekršaja na koje je akcija bila usmjerena.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska