Utorak, 25 Rujan 2018 10:13

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prometne nesreće u Pleternici i Pakracu

U ponedjeljak, 24. rujna, oko 7 sati, u Ulici Ivana Šveara u Pleternici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, naime, 55-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik Ulice Ivana Šveara nije propustio sva vozila, uslijed čega je udario u osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji vozač. 55-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet.

Istoga jutra oko 7.50 sati, na križanju ulice Krndija i Ulice Marine Držića u Pakracu, 50-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, koprivničkih registarskih oznaka, skretao je ulijevo, a da nije propustio 31-godišnjeg vozača koji je iz suprotnog smjera upravljao teretnim automobilom marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka te je došlo do udara prednjeg dijela „Forda“ u stražnji desni dio „Hyundaija“.

Protiv 50-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

Dragovoljna predaja streljiva

U ponedjeljak, 24. rujna, na području Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima jednu automatsku pušku, dva spremnika za istu i 233 komada raznog streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska