Četvrtak, 27 Rujan 2018 12:17

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za događaj od utorka 25. rujna 2018., kada su oko 15 sati u Požegi u ulici Grgin dol, u obiteljskoj kući, uslijed nestručnog rukovanja vatrenim oružjem, na za sada neutvrđen način teže ozljeđenja dvojica muškaraca starosti 59 i 60 godina s područja Požege. Vezano za navedeni događaj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Prikrivanje“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Naime, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je obiteljska kuća na području Požege u kojoj 66-godišnjak prebiva, prilikom čega su pronađeni jedna puška s tri spremnika, jedan prigušivač i 3302 komada raznog streljiva koje je on nepovlasno posjedovao.

Narušavali javni red i mir – dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom, dvojicom 18-godišnjaka, 19-godišnjakom i 20-godišnjakom s područja Pakraca, koje se sumnjiči da su u nedjelju 23. rujna 2018., oko 4.45 sati u Pakracu, na ulici, narušavali javni red i mir na način da su se prvo verbalno, a potom i tjelesno sukobili pri čemu je 18-godišnjak lakše ozlijeđen. Protiv svih slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U sudaru traktora i osobnog automobila u Požegi dvoje lakše ozlijeđenih

U srijedu, 26. rujna, oko 15.40 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Frankopanske i Cerničke, 81-godišnji vozač upravljao je traktorom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, te oduzeo prednost prolaska 33-godišnjoj vozačici osobnog automobila marke „Ford“ požeških registarskih oznaka koja se kretala cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena vozačica i putnik iz osobnog automobila. Protiv 81-godišnjeg vozača traktora slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja oduzimanja prednosti prolaska.

Uz navedenu prometnu nesreću, bilježimo i jedan bijeg s mjesta događaja prometne nesreće i to u Pleternici.

Kod 19-godišnjaka pronađena marihuana

Policijski službenici su u srijedu 26. rujna, oko 22.45 sati u Ulici Andrije Hebranga u Požegi, zatekli 19-godišnjaka i tom prilikom pronašli marihuanu.

Droga je oduzeta, a protiv 19-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava

U srijedu 26. rujna, u mjestu Kovačevac kod Lipika, 60-godišnjak je u odvodnom kanalu pronašao tri ručne bombe. Pronađena ubojita sredstva su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska