Četvrtak, 20 Rujan 2018 11:24

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Udario 15-godišnjaka u glavu i teže ga ozlijedio, policija moli svjedoke da se jave u postaju

U srijedu 19. rujna, oko 13.05 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, nepoznati počinitelj teže je ozlijedio 15-godišnjaka s područja Velike, zadavši mu jedan udarac rukom u predjelu glave. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“.

Mole se eventualni svjedoci ili druge osobe koje raspolažu saznanjima o ovom događaju da se jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192.

Kod 19-godišnjaka pronađena marihuana

Policijski službenici su u srijedu 19. rujna, oko 21.10 sati u ulici Osječkoj u Požegi, zatekli 19-godišnjaka i tom prilikom pronašli marihuanu. Droga je oduzeta, a protiv 19-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga, zabranjen je uzgoj biljaka iz kojih se mogu dobiti opojne droge te izrada, posjedovanje i promet droga, biljki i dijelova biljki iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojne droge. Također, zabranjeno je posjedovanje sredstava za izradu opojne droge i uporaba opojne droge. Zabranjena je izravna i neizravna promidžba izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i promidžba droga na bilo koji drugi način.

Lakše ozlijeđena vozačica bicikla u Pleternici, biciklist u Požegi bez ozljeda

U srijedu, 19. rujna, oko 13.30 sati, u Pleternici, na raskrižju Ulica kralja Zvonimira i Trga Zrinskih i Frankopana, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom između osobnog automobila i bicikla. 42-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog pretjecanja 55-godišnje biciklistice udarila je vozilom u biciklisticu, koja pala na kolnik i lakše se ozlijedila. Vozačici osobnog automobila biti će izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog pretjecanja.

Istoga dana, oko 18.50 sati, u Požegi, u ulici Zagrebačkoj, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog automobila i bicikla. 62-godišnji vozač osobnog automobila marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog uključivanja u promet udario je vozilom u 22-godišnjeg biciklistu koji se biciklom nepropisno kretao nogostupom. Vozaču osobnog automobila biti će izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet, dok je biciklistu naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog kretanja biciklom.

Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska