Petak, 21 Rujan 2018 09:48

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prevaren 50-godišnjak s područja Požege

U četvrtak, 20. rujna, policijskim službenicima je prijavio 50-godišnjak s područja Požege, da je krajem mjeseca kolovoza 2018., s 33-godišnjakom s područja Zagreba dogovorio i istome uplatio ugovoreni iznos od tri tisuće kuna za rezervni dio za automobil, koji mu 33-godišnjak nije isporučio, te se 50-godišnjak smatra prevarenim. Slijedi kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i kaznena prijava zbog kaznenog djela „Prijevara“.

Kazneno djelo „Prijevara“ čini onaj tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, dok je predviđena kazna, kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Otuđena drvna masa kod Bjelanovca i Šnjegavića

U razdoblju od 13. do 19. rujna, nedaleko mjesta Bjelanovac, nepoznati počinitelj (ili više njih), otuđio je više prostornih metara izrađene drvne mase hrasta, bagrema i bukve u vlasništvu 50-godišnjaka.

U razdoblju od 1. ožujka do 18. rujna 2018., u šumskom predjelu sjeverno od mjesta Šnjegavić, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio više stabala bukve u vlasništvu 68-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Dvije prometne nesreće u Požegi

U četvrtak, 20. rujna, oko 9.55 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 47-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisne vožnje unatrag udario je u osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 71-godišnja vozačica. Vozaču je naplaćena novčana kazna zbog nepropisne vožnje unatrag.

Vozač koji namjerava na cesti ili drugoj prometnoj površini obaviti neku radnju vozilom (uključiti se u promet, prestrojiti, odnosno mijenjati prometnu traku, pretjecati, obilaziti, zaustavljati se, skretati udesno ili ulijevo, okretati se polukružno, voziti unatrag i sl.) ne smije početi takvu radnju ako time dovodi u opasnost druge sudionike u prometu ili imovinu. Prije započinjanja opisanih radnji, vozač je dužan uvjeriti se da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja.

Oko 14.25 sati u Požegi u ulici Dubrovačkoj, dogodila se također prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, zagrebačkih registarskih oznaka zbog ne držanja razmaka nije uspio zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao na stražnji dio osobnog automobila marke „Citroen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnjak i smanjio brzinu kretanja zbog skretanja. 21-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog prekršaja ne držanja razmaka u vožnji.

Vozač je dužan držati potreban razmak kad se kreće iza drugog vozila, tako da ne ugrožava sigurnost prometa.