Ponedjeljak, 30 Srpanj 2018 08:52

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Požar na građevinskom objektu

U nedjelju, 29. srpnja 2018., oko 17 sati, na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu, zbog za sada neutvrđenog razloga, došlo je do požara na građevinskom objektu u vlasništvu udruge građana s područja Kaptola. Požar je ugašen oko 18.15 sati, kada je utvrđeno da je izgorjelo krovište, odnosno nastala materijalna šteta. Očevid na mjestu događaja biti će obavljen 30.7.2018.

Otuđena drvna masa kod Zagrađa

U razdoblju od 14. do 26. srpnja 2018., nedaleko mjesta Zagrađe, nepoznati počinitelj (ili više njih), posjekao je otuđio nekoliko stabala hrasta i graba u šumi vlasništvo Republike Hrvatske, kojom gospodare Hrvatske šume. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Četiri osobe lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći u Alagincima, dvije u prometnoj nesreći u Požegi

U petak, 27. srpnja 2018., oko 18.30 sati, u mjestu Alaginci, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila koja je za posljedicu imala četiri lakše ozlijeđena sudionika.

Krećući se iz suprotnih smjerova, 36-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka i 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka, zbog vožnje neprilagođenom brzinom vozačice, odnosno nepropisnog kretanja kolnikom od strane vozača, prilikom mimoilaženja došlo je do sudara u kojemu su lakše ozlijeđeni vozačica i tri putnika iz vozila. Vozačici će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja vožnje neprilagođenom brzinom, a vozaču zbog nepropisnog kretanja kolnikom prilikom mimoilaženja.

U nedjelju 29. srpnja 2018., oko 21.15 sati, u ulici Orljavskoj u Požegi, zbog nepropisnog kretanja kolnikom prilikom mimoilaženja i prelaska u suprotni prometni trak, došlo je do sudara između osobnog automobila marke „Volvo“ kojim je upravljao za sada neutvrđeni vozač, koji se udaljio s mjesta događaja pješice i osobnog automobilom marke „Volkswagen“ zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak koji je kao i putnik iz istog vozila lakše ozlijeđen. Slijedi daljnji rad s ciljem pronalaska počinitelja ove prometne nesreće.

Nepropisnim mimoilaženjem do prometne nesreće u Kaptolu

U nedjelju 29. srpnja 2018., oko 18.25 sati, u ulici Ramanovačkoj u Kaptolu, zbog nepropisnog kretanja kolnikom prilikom mimoilaženja, došlo je do sudara između osobnog automobila marke „Volkswagen“ kojim je upravljao 25-godišnji vozač i osobnog automobilom marke „Mazda“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 31-godišnjakinja. Vozačima će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog mimoilaženja.

Zatečen pod utjecajem alkohola u Pleternici, odbio alkotest u Gradcu

U subotu, 28. srpnja 2018., oko 22.30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Pleternici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 43-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,40 promila.

U nedjelju 29. srpnja 2018., oko 16 sati u mjestu Gradac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, brodskih registarskih oznaka, pod vidnim utjecajem alkohola zbog čega mu je ponuđeno ispitivanje na alkoholiziranost što je isti odbio.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.