Petak, 27 Srpanj 2018 15:07

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nedozvoljena trgovina

U utorak, 24. srpnja 2018., oko 14.20 sati, u mjestu Japaga, policijski službenici su pri nadzoru prometa zatekli 71-godišnjaka s područja Lipika, prilikom čega su kod njega pronašli oko 430 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava i to zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“. Ovakvi slučajevi su prigoda da građane upozorimo neka ne kupuju duhan od neovlaštenih osoba i mimo legalnih prodajnih kanala, jer se takvom kupovinom izlažu kaznenoj odgovornosti jer je i kupovina i prodaja na ovakav način zabranjena.

Neovlašteno posjedovao drogu

U utorak 24. srpnja 2018., policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području općine Brestovac u kojoj prebiva 41-godišnjak, kojom prilikom su kod istoga pronašli manju količinu marihuane. Protiv njega slijedi optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Zatečen pod utjecajem alkohola u prometu u Požegi

U srijedu, 25. srpnja 2018., iza ponoći, u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 55-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,06 promila upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U Pakracu bicikl bez vlasnika

U utorak 24. srpnja 2018., u ulici Bolničkoj u Pakracu, policijski službenici su pronašli ostavljen i nezaključan bicikl nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu marke „Trek“ da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Neovlašteno posjedovali drogu

U srijedu, 25. srpnja 2018., u popodnevnim satima, u Pleternici, policijski službenici su kod 17-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane. Istoga dana, policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, budući je posjedovao manju količinu opojne droge – marihuane. Opojna sredstva su od počinitelja oduzeta, te će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Prijevara

U četvrtak 26. srpnja 2018., policijskim službenicima prijavila je 60-godišnjakinja s područja Pleternice da je prevarena za novčani iznos od oko 4 tisuće kuna od strane nepoznate osobe. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Prijevara“.

Otuđeni prometni znakovi

U razdoblju od 6. do 12. srpnja 2018., između mjesta Dragović i Donji Grahovljani, uz lokalnu cestu, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je nekoliko prometnih znakova i branika za označavanje radova na cesti, čija se vrijednost procjenjuje na više od 5 tisuća kuna, a vlasništvu su pravne osobe s područja Pakraca. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.