Ponedjeljak, 23 Travanj 2018 11:19

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 10. do 20. travnja, u mjestu Šeovica, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

58-godišnjak narušavao javni red i mir u Lipiku

U petak, 20. travnja., oko 10 sati, u ulici Udinskoj u Lipiku, u ugostiteljskom objektu 58-godišnjak je narušavalo javni red i mir na način da je vikao i pogrdnim riječima vrijeđao 49-godišnjakinju. Protiv 58-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U Požegi u prometnoj nesreći teško ozlijeđena tri mladića

U nedjelju, 22. travnja, pola sata iza ponoći u Ulici hrvatskih branitelja u Požegi,  došlo je do slijetanja i prevrtanja na krov osobnog automobila marke „Golf“ požeških registarskih oznaka. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su 23-godišnjak, 24-godišnjak i 29-godišnjak. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile točne okolnosti vezane za nesreću.

45-godišnjak zatečen u prometu pod utjecajem alkohola

U subotu, 21. travnja, oko 23.45 sati, u Ulici Tina Ujevića u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 45-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Zbog nažalost gotovo svakodnevnih izvješća o događajima u kojima su sudjelovale osobe pod utjecajem alkohola, unatoč našim značajnim preventivno-represivnim  aktivnostima koje provodimo na tom planu, još jednom apeliramo prema svima koji  konzumiraju alkoholna pića: ako pijete nemojte sjedati za upravljač svojih limenih ljubimaca. Uvijek postoji netko od prijatelja koji nije konzumirao isti pa vas može prevesti, tu je i javni prijevoz a i taksi službe čije su usluge prijevoza na našem području uistinu pristupačne. U svakom slučaju zanemarive u odnosu na posljedice koje mogu nastati sjednete li pod utjecajem alkohola za upravljač.

Dva udara u polubranike u Pleternici i oštećeno vozilo u Mihaljevcima

U petak, 20. travnja, oko 11.45 sati u Ulici Matije Gupca u Pleternici,  te oko 13.35 sati u Ulici kralja Zvonimira u Pleternici, nepoznati vozači su nepoznatim vozilima udarili u polubranike na cestovno željezničkim prijelazima, te napustili mjesto događaja da nisu ostavili podatke o sebi i vozilima kojima su upravljali ili o događaju obavijestili policiju.

Sudionici u prometu dužni su zaustaviti se pred prijelazom ceste preko željezničke pruge u istoj razini ako je uređaj za zatvaranje prometa spušten, ili ako se taj uređaj već počeo spuštati, ili ako se daju svjetlosni ili zvučni znaci koji upozoravaju da će se taj uređaj početi spuštati, odnosno da se prijelazu ceste preko željezničke pruge približava vlak.

U nedjelju, 22. travnja, iza ponoći u Mihaljevcima, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Volkswagen“ u vlasništvu 43-godišnjaka, te napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima. Pozivamo građane ukoliko imaju korisnih informacija o ovim događajima kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Ručna bomba u šumi kod Drškovaca

U petak 20. travnja, nedaleko mjesta Drškovci, 50-godišnjakinja je u šumi pronašla jednu ručnu bombu. Pronađeno ubojito sredstvo su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Pozivamo građane da ne bacaju ubojita sredstva uokolo, nego da ih bez sankcija i dalje mogu predati. Odbačena ubojita sredstva opasna su za sve koji na njih naiđu, bez obzira na to je li riječ o odraslim osobama ili djeci. Djeca su radoznala i mogla bi ih u igri aktivirati, a odrasli to mogu učiniti i nenamjerno ako naiđu na njih.

U Požegi moped bez vlasnika

U petak 20. travnja, 73-godišnjakinja s područja Požege, obavijestila je policijske službenike da je kod nje ostavljen moped nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, moped je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o mopedu marke „Superking49Q-18“ da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo moped ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska