Četvrtak, 01 Veljača 2018 11:52

U mjesec dana sedam bjegova s mjesta nesreće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA CESTAMA POŽEŠTINE -

Odbjeglim vozačima, ako ih se pronađe, prijeti kazna između dvije i pet tisuća kuna

POŽEGA - U nepunih mjesec dana sedam vozača pobjeglo je s mjesta prometne nesreće u Požeško-slavonskoj županiji. Tri su još uvijek neidentificirana. Jedan takav bijeg zbio se i u utorak u prijepodnevnim satima na parkiralištu u Županijskoj ulici u Požegi.

- Nepoznati je vozač vozilom udario u Ford požeških registracija u vlasništvu 69-godišnjaka i oštetio ga. Još uvijek nepoznati vozač potom je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Pozivamo građane da se, ako imaju korisnih informacija o navedenom događaju, ali i o prije evidentiranim nesrećama za koje počinitelji nisu pronađeni, jave policiji na 192 ili da se obrate policajcima na terenu - pozvao je Goran Matijević iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Od ukupno sedam odbjeglih vozača policajci su uspjeli otkriti četiri. Za sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom koji napusti mjesto događaja a da ne ostavi podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao propisana je novčana kazna od 2000 do 5000 kuna.

Jedino se s mjesta prometne nesreće, i to nakratko, može otići da bi se pružila pomoć ozlijeđenima u nesreći ili ako je samom vozaču potrebna pomoć. Može se otići i da bi se nazvalo policiju, Hitnu pomoć ili Centar 112. Međutim, ako vozač napusti mjesto prometne nesreće u kojoj je netko ozlijeđen ili je poginuo, predviđena je novčana kazna od 3000 do 7000 kuna, negativni bodovi, a postoji i mogućnost da mu se zabrani upravljanje motornim vozilima do godinu dana.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska