Četvrtak, 01 Veljača 2018 11:57

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teška krađa provaljivanjem

U vremenskom razdoblju od 29. do 30. siječnja, u mjestu Korita, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 85-godišnjakinje, iz koje nije ništa otuđeno. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Škarama za rezanje metala teško ozlijedio psa

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim državljaninom Republike Njemačke, kojeg se sumnjiči da je dana 31. siječnja 2018., u prijepodnevnim satima u mjestu Stojčinovac, u dvorištu obiteljske kuće u vlasništvu 53-godišnjaka, oštrim predmetom - škarama za rezanje metala, nanio više teških ozljeda njegovom psu. Protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“. Kaznenim zakonom Republike Hrvatske za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju do jedne godine.

Predao pušku, bombu i streljivo

U srijedu, 31. siječnja, na području grada Požege, 60-godišnjak je policijskim službenicima predao jednu automatsku pušku, jednu ručnu bombu i 306 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer. Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu.  Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja