Utorak, 30 Siječanj 2018 10:31

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teške krađe provaljivanjem

U vremenskom razdoblju od 26. do 28. siječnja, u mjestu Subocka, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u dvije obiteljske kuće u vlasništvu 49-godišnjaka i 72-godišnjakinje prilikom čega su otuđeni razni predmeti. Također je provaljeno i u dvije obiteljske kuće u vlasništvu 42-godišnjaka i 86-godišnjaka prilikom čega nije ništa otuđeno. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Omalovažavao policijske službenike

U ponedjeljak, 29. siječnja, oko 16.50 sati, u Požegi, 42-godišnjak je  omalovažavao i vrijeđao policijske službenike prilikom njihova postupanja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometne nesreće tijekom protekla 24-sata

U ponedjeljak, 29. siječnja, oko 13.25 sati, u ulici Cerničkoj u Požegi, 54-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Kymco“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom prilikom čega je pao sa motocikla na kolnik. U prometnoj nesreći 54-godišnjak je teško tjelesno ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog dana dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to dvije u Požegi i jedna u Vidovcima. Za istaknuti je prometnu nesreću koja se dogodila oko 13.50 sati, u Požegi, u ulici Pavla Radića gdje je 60-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom požeških registarskih oznaka prilikom uključivanja u promet udario u osobni automobil marke “Audi“ požeških registarskih oznaka vlasništvo 31-godišnjaka, prilikom čega je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici su 60-godišnjaka nedugo nakon nesreće pronašli te je kod njega utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1.86 promila za što će mu biti izdan prekršajni nalog.

Predao pištolj i streljivo

U ponedjeljak, 29. siječnja, na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima pištolj i streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.