Breadcrumbs

Četvrtak, 23 Kolovoz 2012 10:32

Za festival priprema kolekciju od tkanine i dukata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SANDRA GRGIĆ IZLOŽILA  'KRPENI' NAKIT U MALOM SALONU -

POŽEGA - Iako se danas nakit izrađuje od svakakvog materijala požeška apsolventica odjevne tehnologije Sandra Grgić odlučila ga je raditi od tkanine. Različiti materijali i uzorci prepušteni njezinoj mašti daju jedinstvene i unikatne predmete.

-Počela sam se ovim baviti u srednjoj školi zahvaljujući svojoj profesorici Jeleni Grabusin. Ona je dolazila subotom kada nismo imali nastavu u radionicu gdje smo se bavili različitim kreativnim stvarima izrađujući zanimljive predmete od različitih materijala. Meni je to dalo ideju da od tkanine izrađujem nakit. Kada sam si nešto šila uvijek je ostajalo materijala pa sam od toga počela raditi i tako evo već pet godina u svoje slobodno vrijeme izrađujem nakit kako za odrasle tako i za djecu. Pogotovo volim za njih raditi rajfove i špangice jer su oni iskreni i odmah mi kažu je li nešto dobro ili nije – kaže Sandra koja je za ovo ljeto uz nakit izradila i ljetne torbe od tkanine izrađujući ih od istog materijala tako je to postalo zanimljiva kolekcija.

-Ljudi ostanu iznenađeni kada vide što sve ruke mogu napraviti od malo konca i tkanine, igle i ljepila. Kako sebi i svojim najbližima šijem različite odjevne predmete, a uz to napravim nakit koji onda čini jednu cjelinu često su nas žene znale pitati gdje smo to nabavili. Ostanu u nevjerici kada čuju da sam to sve sama napravila. Za jedan broš mi je potrebno od pola sata do 45 minuta. Za malo sitnije stvari kao što je prstenje, ukosnice i špangice treba i više vremena, a često moram upotrijebiti i pincetu da sve bude lijepo složeno. Sada sam počela izrađivati i narukvice – kaže Sandra Grgić dodajući da uz maštu i spretne ruke za sve ovo treba i strpljenja.

Kako muškarci ne bi bili zakinuti odlučila je i za njih nešto napraviti, za sada su to privjesci sa slavonskim šeširićem za ključeve te šeširići čepovi za boce. U planu je do požeškog festivala osmisliti i originalnu kolekciju nakita od tkanine i dukata. A što se Sandra nudi može se pogledati do kraja mjeseca u malom izložbenom salonu Gradskog muzeja u Požegi.   (AT)