Četvrtak, 15 Rujan 2016 10:22

Priprema se „Požeški pučki kalendar“ za 2017. godinu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OVE GODINE IZLAZI JUBILARNO IZDANJE UDRUGE „PAN PRESS“ IZ POŽEGE -

POŽEGA - Kao i prethodne 24 godine i ove godine početkom prosinca nakladnik Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege objaviti će svoje tradicionalno izdanje „Požeški pučki kalendar“ i to za 2017. godinu. Predviđena je naklada od 1500 primjeraka s brojnim zanimljivim sadržajima za brojno čitateljstvo. Osim otkupa ove publikacije ona će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Tiska“ i tiskovina širom Požeške kotline.

- Imajući u vidu da je to izdanje na više od 200 stranica praktično za oglašavanje svih proizvoda i usluga očekuje se potpora jedinica lokalne i regionalne samouprave i sponzora kako bi kalendar opstao jer je poznato da se on na taj način samofinancira – kaže dugogodišnji urednik Požeškog pučkog kalendara“ Jelenko Topić.

On dodaje da će i ove godine biti objavljeno dosta povijesnih sadržaja, ali i aktualnih tema iz gospodarskog, kulturnog i društvenog života požeškog kraja, a autori će i ove godine biti poznati povjesničari, novinari, kulturni djelatnici i stručnjaci iz raznih oblasti.

Imajući u vidu da je ovaj urednik prvi kalendar uredio i objavio 1993. godine novo izdanje bit će jubilarno i to 25. po redu.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska