Nedjelja, 24 Srpanj 2016 13:25

Prvi u premetnjacima Mijo Samardžija iz Biškupaca, a ravnjacima Miroslav Bartolović

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

13. ŽUPANIJSKO NATJECANJE ORAČA -

JAKŠIĆ – U Jakšiću je održano tradicionalno 13. Natjecanje orača u kategorijama oranja premetnjaka i ravnjaka te u kategoriji oranja konjima. Natjecanje je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na kojem su između ostalih bili i njegov zamjenik Željko Jakopović, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, njegov zamjenik Mile Barišić, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, predsjednik jakšićkog Općinskog vijeća Boško Obradović i dr.

Natjecanje je održano u organizaciji Udruge orača Požeško – slavonske županije ispred koje je sve nazočne pozdravio predsjednik te udruge Branko Pilaš, a suorganizatori su bili Poljoprivredno – savjetodavna služba Požeško-slavonske županije i općina Jakšić.

Među jedanaest kandidata koliko se natjecalo u oranju traktorima prava atrakcija je bio mali jedanaestogodišnji Patrik Pilaš koji je također rame uz rame odmjerio snage u oranju sa svojim starijim kolegama.

Na natjecanju u kategoriji s plugom ravnjak prvi je bio Miroslav Bartolović iz Alilovaca, dok je u kategoriji s plugom premetnjakom bio Mijo Samardžija iz Biškupaca. U oranju s konjima pobjeda je otišla zapregi Vinogradarstva Krauthaker.