Petak, 08 Siječanj 2016 09:13

Franka Vujnović prva beba grada Požege u 2016. godini

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

GRAD POŽEGA DOBIO PRVU BEBU TEK SEDMI DAN NOVE GODINE -

POŽEGA – I grad Požega je dočekao svoju prvu bebu u 2016. godini. To je djevojčica Franka Vujnović, rođena 07. siječnja u 16 sati. Franka je prva beba u obitelji, majke Mateje i oca Domagoja Vujnović.

IMG 0477- Sve je prošlo u najboljem redu, zahvaljujem osoblju bolnice i doktorici koji su mi pomogli da sve prođe bezbolno i da budemo dobro. Porodu je prisustvovao i tata i on je odlično. Franka je dugačka 49 cm i teška 2.870 gr. – rekla je ponosna majka Mateja, a već za svoje prvo pojavljivanje u medijima oglasila se i mala Franka, tek toliko da kaže da je sve ovo zapravo zbog nje.

Malu Franku je posjetio požeški gradonačelnik Vedran Neferović i darivao novčanim poklonom, a majci Mateji uz čestitke darivao cvijeće.

No veći je problem što grad Požega već nekoliko godina bilježi pad broja poroda, svake godine se u osnovnim školama gubi po nekoliko razreda prvašića, a ova godina bi mogla biti još kritičnija što se tiče poroda. Od 2010. kada je rođeno u gradu Požegi 281. dijete, bilježimo pad broja novorođenih, a najveći pad bilježimo 2013. sa 187 djece i 2014. godine sa tek 185 djece. Prošle 2015. godine taj se broj malo oporavio. Kako smo ove godine tek sedmog dana u novoj godini dobili prvu prinovu, upitno je što će na kraju godine pokazati broj novorođenih.

Tekst/foto: Vladimir Protić