Subota, 19 Prosinac 2015 16:40

Župan Tomašević organizirao humanitarni lov za potrebe Caritasa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SKUPNI GOSTINJSKI HUMANITARNI LOV U LOVIŠTU ZAPADNI PAPUK  -

LEŠTAT – Drugu godinu požeško-slavonski župan organizira skupni humanitarni lov prije Božića u kojem sva ulovljena divljač bude darovana Caritasu Požeške biskupije. Lov je održan u lovištu Zapadni Papuk a gosti su osim lovaca bili gospodarstvenici, čelnici jedinica regionalne i lokalne samouprave, društveno politički djelatnici, te prijatelji Požeško-slavonske županije. Lovilo se kroz dva pogona, u jednom se pucalo 15 puta, a odstrijeljen je jedan vepar i dvije nazimice. U drugom pogonu pucalo se 12 puta  a odstrijeljena su dva divlja praseta.

IMG 8876Svim lovcima koji nisu imali lovačke sreće i uspješan odstrel ovaj puta župan Alojz Tomašević je zaželio više lovačke sreće drugi puta, a zahvalio se svima koji su u organizaciji ovoga lova sudjelovali ali i svima koji su u lovu sudjelovali, posebno brodsko-posavskom županu Danijelu Marušiću, te prijateljima iz Škabrnje, ali i svim požeškim gospodarstvenicima. – Iskoristili smo ovaj predivni dan s ciljem jednog gostinjskog lova na kojem su se okupili prijatelji naše županije i brojni gospodarstvenici. Ovaj cijeli ulov dajemo u humanitarne svrhe, kako bi pomogli i uljepšali ove predblagdanske dane i ljudima u potrebama, da i oni uživaju u blagdanskim danima. Svi ste bili korektni i izvrsni lovci, dobro smo se družili, sve je prošlo sretno i nitko nije stradao, a ulov je ovdje pred nama – istakao je župan Tomašević za vrijeme obveznog poklona ulovljenoj divljači, koji je dio ceremonije nakon lova i ujedno zahvala božicama sreće i lova. Župan je sve pozvao na nastavak druženja, a kako nema na ovoj lokaciji u Papuku signala za mobitel, svi se mogu slobodno opustiti a na mobitel javiti i sutra.IMG 8898

Lovci su si sami priređivali obvezni lovački ražanj, vratni kotleti, carsko meso i kobasice na ražnju koje se peče na vatri, a peklo se i pitomo prase. Uz dobar ražanj išla su i odlična vina Slavka Perić iz Velike. Župan se pokazao i kao odličan domaćin i nakon lova, a uz tamburaše Bisernica i sam župan je zapjevao.