Petak, 18 Prosinac 2015 10:36

Filmovi predstavljaju Veleučilište i njihovu vinsku priču

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKO VELEUČILIŠTE PROMOVIRALO DVA PROMOTIVNA FILMA U VINSKOJ KLIJETI U PODGORJU -

PODGORJE – Veleučilište u Požegi je u želji da što bolje javnosti, a posebno budućim studentima predstavi svoj rad i djelovanje, napravili 9 minutni film o svojim studijima, stručnim studijima i radu kao institucije. – Predstavljene su sve naše djelatnosti, i sedam raznih planova naše nove strategije. Film prikazuje što sve mogu i budući studenti očekivati na našem Veleučilištu, ali i našu suradnju s gospodarstvom, lokalnom samoupravom, te suradnju s europskim visokim školstvom, sveučilištima, veleučilištima, razmjeni studenata i nastavnika. Naše Veleučilište ima i međunarodni značaj sa svojom znanstvenom konferencijom Valis Aurea s Institutom iz Beča i značajnu izdavačku djelatnost – kratko je predstavio film dekan dr. sc. Dinko Zima prije promocije za medije.

Drugi promotivni film u trajanju od 4 minute obrađuje Vinsku priču Veleučilišta u Požegi. – To je priča našeg Poljoprivrednog odjela, koju pričamo zbog naših budućih studenata, da vide gdje dolaze. To je prikaz naših vinograda, načina na koji studenti obrađuju svoj vinograd, berba, obrada grožđa u vinskom podrumu, fermentacije, sve laboratorijske obrade i znanstvena istraživanja o vinu te njegovanje vina po principu „jedan student – jedna bačva“ – ističe dekan Zima ponosan na priču o nastajanju vina u sklopu redovnog studija Vinarstvo, vinogradarstvo, voćarstvo u kojemu studenti zaista na znanstveni način i uz poštivanje struke uspijevaju proizvesti i vrhunska vina. Veleučilište u Požegi ima i svoju vinoteku i prodavaonicu vina, a sve više svoja vina prodaje i u boljim restoranima u zagrebu i na kontinentu.

Pročelnik poljoprivrednog odjela mr. sc. Josip Mesić organizirao je degustaciju vina predstavnicima medija, posebno nekoliko vrsta vina koja su nastajala od jedne sorte grožđa iz iste berbe, ali primjenjujući razne vrste vinskih kvasaca i fermentacija, te njegovanjem vina, dobivamo različite arome, alkohole, boju i mirise. Iz svake berbe rade se i znanstvena istraživanja i uspoređivanja dobivenih rezultata već niz godina, što je već dobra osnova da požeško Veleučilište bude perjanica vinskog školovanja i naobrazbe.