Utorak, 15 Prosinac 2015 11:48

Dugu kosu darivalo 15 učenica, 3 učiteljice i jedna mama

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KAPTOLAČKA OSNOVNA ŠKOLA PRIDRUŽILA SE AKCIJI DARIVANJA KOSE ZA BOLESNU DJECU -

KAPTOL – Zanimljivu akciju inicirala je učiteljica engleskog jezika Dora Fazinić u OŠ Vilima Korajca u Kaptolu, kojoj su se odmah odazvale njene kolegice učiteljice, učenice i roditelji.

IMG 8447– Organizirali smo u školi prikupljanje kose za djecu oboljelu od malignih i autoimunih bolesti za izrade vlasulja. Potaknuti smo bili pričom trinaest godišnje djevojčice Marte iz Osijeka, koja je dobila vlasulju izrađene od prave kose, koju je dobila zahvaljujući hrabrim djevojčicama i dječacima širom lijepe naše koji su odlučili donirati 20 cm svoje kose. U našoj školi također ima jako puno hrabrih djevojčica, učiteljica pa i jednu mamu koji su postali svi dio toga – istakla je Dora, inače Korčulanka, koja je posao dobila u Kaptolu, a također je odrezala 20 cm svoje duge kose.

Ovu hvale vrijednu akciju pozdravio je i ravnatelj škole Nino Diklić, organizirao tri frizerke i odvojio prostor i vrijeme za provedbu akcije darivanja kose. Da bi sve ohrabrila na stolac je prva sjela i odrezala svoju dugu kosu učiteljica geografije i povijesti Jasminka Grgić koja ističe da su ovakve akcije hvale vrijedne i da u njima i mala dječica mogu dati svoj doprinos. Djeca su oduševljena što mogu nekome pomoći.

Katarina Andrijević iz Golog brda, inače majka 10-ero djece, zajedno sa svojom 14-godišnjom kćerkom Mihaelom, učenicom 8. razreda odlučila je dati svoju kosu. Nije bila rječita, a kaže da ju je motivirala ta potreba bolesne djece. Učenice koje su se odazvale i darovale svoje duge kose su Ivana Pavliček, 7. razred, Gabrijela Valter, 7b, Ana Ivčetić 8b, Mihaela Andrijević 8b, Lana Tušek 4b, Tamara Đeker 4a, Petra Pranjić 4b, Marijana Nitraj 5b, Klara Latić 5b, Anita Kaluz 5b, Lana Vidić 7a,Tena Galić 3a, Zorica Barić 6a, Nika Šmit Šijan 6b.

Tekst/foto: Vladimir Protić