Nedjelja, 06 Prosinac 2015 12:52

HKUD Slavonija Jakšić organizirao doček sv. Nikole za djecu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POVODOM BLAGDANA SV. NIKOLE -

JAKŠIĆ - Članovi folklornog društva HKUD „Slavonija“ Jakšić došli su na ideju da povodom blagdana sv. Nikole organiziraju priredbu i darivanje slatkim paketićima sve djece na području Jakšića. Kako su inače poduzetni i aktivni vrlo brzo su organizirali priredbu, dobili pokroviteljstvo općine Jakšić, a članovi su se organizirali i na kuhanju vina i čaja, a kupovala se samo šalica. Na taj način, kaže predsjednik Dario Pažin, uspjeli smo sve financirati, pa i nabavku 300 slatkih paketića za svu djecu.

Na prostoru novo asfaltirane ulice koja vodi do novog dječjeg vrtića koji očekuje otvorenje za koji jesec, okupilo se nekoliko stotina djece i njihovih roditelja, a osim kuhanog čaja i vina na ponudi su bili i proizvodi domaćih OPG-a koji se bave medarstvom i voćarstvom, jabuke i sok od jabuka, sokovi aronije i proizvodi od meda. U očekivanju sv. Nikole dječja skupina HKUD Slavonija i Matice slovačke izvele su nekoliko prigodnih pjesmama, a onda je iznenada iz polja došao Krampus. Iako prilično zastrašujući, donio je cijeli naramak šiba, koje su djeca malo s nepovjerenjem ipak uzimala, ona veća, a ona manja ni pod slučajno.

Uskoro je stigla povorka svečano ukrašenih konjskih zaprega domaćih konjogojaca, u kojoj se uz načelnika općine Ivicu Kovačevića dovezao i sv. Nikola. Naravno kada su djeca vidjela i velike vreće koje je Nikola nosio, da veselje nije bilo kraja, a slatki paketić se čvrsto držao u rukama. Nakon podjele i obveznog fotografiranja nastavljano je sa zabavom i druženjem, a vrijedni članovi folklornog društva mogli su biti u potpunosti zadovoljni.

Tekst/foto: Vladimir Protić