Ponedjeljak, 13 Travanj 2015 14:03

Njezin likovni rad odabran za plakat Tjedna glazbe za mlade u Zagrebu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKI USPJEH NIKE GOGIĆ, UČENICE KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE -

ZAGREB - Likovni rad Nike Gogić, učenice trećeg razreda Katoličke osnovne škole u Požegi na natječaju "Radost slikanja uz glazbu" izabran je kao idealno likovno rješenje između 1.233 pristigla rada iz cijele Hrvatske za plakate, pozivnice i ostale materijale ovogodišnjeg Tjedna glazbe za mlade.  Ovogodišnji Tjedan glazbe za mlade koji se proteklog tjedna održao u koncertnoj dvorani Lisinski bio je posvećen hrvatskim operetnim ostvarenjima, mjuziklima i rock operama pod naslovom: „Od operete do rock opere (100% hrvatsko)“.

Nika Gogić je zajedno sa svojom učiteljicom Barbarom Šipura bila nazočna otvaranju Tjedna glazbe za mlade u Zagrebu gdje joj je akademik Tonko Maroević, poznati hrvatski likovni i književni kritičar uručio posebnu nagradu za njezin rad koji je nastao kao rezultat slušanja operete: „Mala Floramye“, Ive Tijardovića.  U obrazloženju nagrade istaknuo je da je on oblikovno i koloristički posebno efektan, a kromatskim pojasevima raspoređenima u suprotstavljenim smjerovima i unošenjem neujednačenih točkastih mrlja veoma lijepo dočarao ideju odslušane skladbe.

Nika je, kao i svi nagrađeni dobila putovanje agencije Art Travel u glazbeni grad po izboru, ulaznice prve kategorije za mjuzikl Milana Grgića i Alfija Kabilja „Jalta, Jalta“ u Kazalištu Komedija, poklon paket Školske knjige, pretplatu Zagrebačke filharmonije te tri ulaznice za Tjedan glazbe za mlade.

Na izložbi je bilo izloženo i 190 radova učenika koji nisu nagrađeni. Između ostalih, izložen je bio i rad učenika III. a razreda Karla Makarevića te radovi učenica Tene Korov i Nike Miličević iz petog razreda pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Ivane Stjepić.

Tekst/Foto: Ljiljana Marić