Četvrtak, 19 Veljača 2015 10:34

"Nikada se nije dogodilo da nisam dostavio poštu"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNIČANIN IVICA VALENTIĆ JEDAN JE OD TRI NAJBOLJA POŠTARA U HRVATSKOJ -

 PLETERNICA – Uz dva Osječanina, Pleterničanin Ivica Valentić proglašen je najboljim poštarom u Hrvatskoj. Rezultat je to natječaja Hrvatskih pošta a u sklopu kojega su sami građani davali prijedloge za naj poštara, uz pismeno obrazloženje. Ivicu je za titulu predložio Đuro Arbutina. - Iako imam 65 godina, cijeli radni vijek sam radio u gospodarstvu s ljudima, nisam se mogao sjetiti nikoga tko bi zaista tako predano radio svoj posao s osmjehom, prijateljski, toplo i ljudski. Zato je po meni uz, ponavljam, dužno poštovanje prema svim zaposlenicima Pošte, gospodin Ivica Valentić, najbolji poštar jer je čovjek kakvi bi zapravo svi mi trebali biti – napisao je u svom pismu Hrvatskim poštama Đuro Arbutina. - Mnogi ljudi koje sam sretao, nakon što se pročulo za izbor, rekli su da se njih pitalo da bi isto glasali za mene i to mi je drago čuti. Kolege nisu zavidne što mi je isto drago – prokomentirao je svoju nagradu Ivica.

U pleterničkoj pošti Ivica Valentić radi dvanaest godina a poštu nosi, osim Pleterničanima, i stanovnicima naselja Ivanindvor, Gradac, Buk, Resnik, Svilna, Kalinić, Tulnik i Mihaljevci. Ukupno između 700 i 800 kućanstava. Glavno sredstvo rada je mali motorić. - Dogodi se nekada kvar a onda zovem majstora da popravi. Bude i snijega i leda... teško je recimo, doći u Mihaljevce pa nekada dio puta moram i pješice, ali nikada se nije dogodilo da nisam dostavio poštu – rekao je Ivica. Po Ivici se, kaže Đuro Arbutina, satovi mogu namještati pa je primjerice u njegovoj Ulici Baruna Trenka uvijek ujutro između 8,20 i 8,25 sati. I ne samo to, nego je i odnos prema građanima iznimno profesionalan i srdačan.

- Ovo je težak i odgovoran posao jer svakodnevno prođem 50-ak kilometara po kiši, suncu, snijegu. Nije uvijek ugodno ali, to je moj posao. S ljudima nikad nisam imao problema, jedino sa psima. Oni stvarno ne vole poštare, no, bez obzira na sve, pošta se mora predati. Ja volim ovaj posao i radit ću ga dokle god budem mogao – zaključio je Ivica Valentić, najbolji poštar.

Tekst/Foto: V.M.