Petak, 07 Studeni 2014 10:38

Stihovi o ljubavi zavičajnih pisaca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U PLETERNIČKOJ KNJIŽNICI  -

 PLETERNICA – Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige jest ljubav pa je Hrvatska knjižnica i čitaonica tu tradicionalnu manifestaciju odlučila otvoriti upravo s večeri ljubavne poezije. Pripremila ju je Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije čiji su članovi čitali svoje najljepše stihove o ljubavi, kako onoj između dvoje ljudi, tako i o ljubavi prema obitelji, Slavoniji, Hrvatskoj.

knjiga9mPrisutne u knjižnici prvi je pozdravio ravnatelj Franjo Novak koji je posebno istakao kako je ovo posljednji Mjesec hrvatske knjige koji se otvara u staroj knjižnici. – Dušu ove ustanove nastojat ćemo prenijeti u novi prostor koji će raskošno čuvati veliko bogatstvo pisane riječi koje se nalaze u pleterničkoj knjižnici – rekao je Novak. Predsjednik udruge Mato Mikić nazočne je podsjetio je da je riječ o novoj udruzi osnovanoj tek prije koji mjesec ali koja već sada ima 40-ak članova. – Želja mi je da naša udruga ostavi trag u društvu, da bude prepoznatljiva i da dugo živi. Svoje pjesme čitali su Marija Lešković, Marija Iličić, Damir Mihaljević, Željka Rezo, Ivan Abibović, Marija Mešter, Dragutin Kepić, Jelena Dorić i Mato Mikić a u glazbenom djelu svirali su i pjevali “Sinovi noći”.

 Pleternička knjižnica u sklopu Mjeseca hrvatske knjige planira još gostovanje Drage Prgometa koji bi trebao predstaviti svoju knjigu "Sakupljači gelera", potom održavanje književne večeri pod nazivom "Recital za slomljena muška srca" i predavanje "O ljubavi...".