Utorak, 26 Kolovoz 2014 10:54

Projektima žele poticati razvoj ruralnih sredina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAKLADA SLAGALICA ODOBRILA 10 NOVIH PROJEKATA U NAŠOJ ŽUPANIJI  -

POŽEGA - Zahvaljujući Zakladi za razvoj civilnog društva Slagalica iz Osijeka i njezinoj financijskoj potpori na području Požeško-slavonske županije uspješno su realizirani mnogi projekti. Jedan od zadnjih je i projekt „Zelena staza - staza koja spaja“ u sklopu kojega su obnovljena i dva objekta u Latinovcu u vrijednost od 64 tisuća kuna dok je sam projekt vrijedan 380 tisuća eura.

Zaklada Slagalica kako doznajemo od ravnateljice Branke Kaselj prisutna je na područjima svih gradova i općina u Požeško-slavonskoj županiji s tim da nastoji jednako poduprijeti i sve ostale slavonske županije. Iako sredstva s kojima Zaklada raspolaže i nisu tako velika svake godine ona raspisuje dva natječaja za građanske inicijative. U svakom natječaju "Naš doprinos lokalnoj zajednici" dodjeljuje se po deset potpora u visini do 13 tisuća kuna.
Zaklada Slagalica lani je raspolagala s više novca jer je financirala i projekte razvoja društvenog kapitala zajednice no taj je program ukinut jer su sada veće mogućnosti da se projekti direktno financiraju iz europskih fondova.
Zanimanje za potporom Slagalice iskazuju mnogi. Tako je i na zadnjem natječaju pristiglo 70 projekata od kojih je posebno povjerenstvo izabralo njih deset koji su dobili potporu Zaklade za razvoj civilnog društva.