Petak, 22 Kolovoz 2014 14:31

Euharistijsko slavlje u obnovljenoj crkvi Gospe Voćinske uz desetak tisuća vjernika

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 Tisuće hodočasnika na misu došlo pješice i pri tome prošlo i više od 50 kilometara

 

VOĆIN - Na blagdan Gospe Voćinske 21. kolovoza središnje večernje euharistijsko slavlje u Voćinu predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević s brojnim svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama, te nekoliko tisuća vjernika koji su stigli pješice kao hodočasnici iz svih područja Požeške biskupije, iz cijele Požeštine, iz Brodsko–posavske županije, od Davora, Nove Kapele, Starog Petrovog Sela, Nove Gradiške, iz Bjelovarsko-bilogorske županije s područja Daruvara i Đulovca, iz Virovitičko-podravske županije od Slatine, Orahovice i drugim mjesta.

Nekoliko tisuća vjernika pješice je prešlo i više od 50 km do svetišta i Gospi VoćinskojNa slavlju su bili nazočni Franjo Lucić, saborski zastupnik, Alojz Tomašević, župan požeško-slavonski, Ferdinand Troha i Željko Jakopović, zamjenici župana, Darko Puljašić, zamjenik požeškog gradonačelnika, te brojni drugi predstavnici lokalne vlasti i javnih institucija. Prije svete mise organizirana je procesija u kojoj je nošen lik Gospe Voćinske uz poklike „Blažena ti što povjerova“. 

političko čelništvo Požeško-slavonske županije nazočilo je sv misi i procesiji Gospi VoćinskojBiskup Škvorčević okupljenima je u propovijedi istakao kako je svima poznato koga imaju u Voćinu, majčinsko srce koje ih i ovom prigodom prima, raširene ruke koje ih žele zagrliti te sve pozvao da raspoložena i odana srca iskažu hvalu Isusovoj Majci.

U večernjim satima na liturgijskom prostoru ugašena su svjetla i uz svjetla svijeća je započela služba svjetla, hvala i molbenica Isusovoj Majci u kojoj se zahvaljivalo za dar svetosti pape Ivana Pavla II. po Marijinu zagovoru i preporučalo hodočasnike njezinoj zaštiti. U maloj procesiji oko crkve pronesen je lik Gospe Voćinske kojemu su vjernici izražavali svoje poštovanje s upaljenim svijećama, pjesmom i molitvom.


 

biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje