Nedjelja, 25 Svibanj 2014 12:33

Učenici čaglinske škole okušali se u govorništvu na japanskom

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 ZAGREB - Održano je 13. Natjecanje u govorništvu na japanskom jeziku. Natjecanje je održano u organizaciji Veleposlanstva Japana u RH, Društva učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u čijim prostorijama je natjecanje i održano.
Kao i proteklih godina, naša škola se odazvala natjecanju, a prijevoz autobusom je osiguralo Japansko veleposlanstvo.
Učenike, nekoliko roditelja i djelatnike škole predvodila je učiteljica Akiko Nishimoto Damjanović koja niz godina uči zainteresirane učenike osnovama japanskog jezika, a vodi i izvannastavnu aktivnost origami, japanske vještine izrade različitih predmeta od papira.
Ove godine OŠ Stjepana Radića predstavila se kroz tri skupna nastupa:
Ivan Blagojević, Nikolina Japec, Dora Kavicki, Stanislava Radosavljević, Tamara Radovanović, Andrea Rogalo, Angela-Lidija Savić i Petar Šapina su otpjevali pjesmicu Do-re-mi iz poznatog filma „Moje pjesme, moji snovi“ naravno na japanskom za što su osvojili nagradu publike.
Dječju pjesmicu o ribicama recitirali su Lucija Brletić, Gabrijela Josipović, Nataša Radosavljević i Nedeljka Radosavljević, a Irena Bjelajac, Katarina Bošnjaković i Jelena Josipović su pričale drevnu japansku bajku koja govori o razlici dobra i zla i šalje nam poruku kako dobro na kraju uvijek pobjeđuje.
- Svi natjecatelji su na kraju dobili prigodne poklone u znak zahvalnosti za sudjelovanje na natjecanje iz japanskog jezika, a to je i dokaz da se upornošću, voljom i zalaganjem može puno toga učiniti. Iako smo mala škola, imamo se čime pohvaliti. Najveće bogatstvo su naši učenici koji su željni znanja i usvajanja novih spoznaja, pa je tako i ideja o učenju japanskog jezika, brzo prerasla u kontinuitet koji se potvrđuje i na natjecanju – kaže pedagoginja Ljiljana Đurđević.