Četvrtak, 22 Svibanj 2014 16:04

13. Olimpijski festival dječjih vrtića

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA – Hrvatski olimpijski odbor i Požeški sportski savez pod pokroviteljstvom grada Požega organizirali su na stadionu NK Slavonije 13. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško-slavonske županije. Na ovogodišnjem festivalu sudjelovalo je 10 Dječjih vrtića, Radost Požega, Maslačak Pakrac, Kockica Lipik, Cvjetna livada Požega, Pod gradom Požega, DV Velika, Sv. Leopold Mandić Požega, DV Kutjevo, Tratinčica Pleternica i Šareni svijet Požega, sa 300-njak djece.
Festival je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović te pozdravio sve učesnike, djecu i njihove odgajateljice, te brojne roditelje koji su ovaj puta bili navijači. – Svima koji se danas natječu, svoj djeci želim puno uspjeha, voditeljima i odgajateljima da paze na njih i da budu kao i svaki dan budni. Roditeljima koji navijaju da ne štede dlanova i glasa za svoje male natjecatelje.
Djeca su na borilišta došla u svečanom defileu kao na pravoj olimpijadi, iza olimpijske zastave, koju su podigli na jarbol za vrijeme intoniranja Hrvatske himne. Nakon višesatnih kvalifikacijskih utakmica, trčanja, bacanja loptice i drugog dobili smo i pobjednike. Sva djeca učesnici dobili su olimpijsku medalju za učestvovanje a najbolji zlatne, srebrne i brončane medalje, a ekipe i pehare za 1., 2., i 3. mjesto. Svima koji su svečano stali na postolje čestitao je i stavio medalju oko vrata dopredsjednik Požeškog sportskog saveza Tomislav Čabraja.

REZULTATI I POBJEDNICI:
50 metara Dječaci 1. Teo Bubnić (Maslačak) 2. Luka Major (Maslačak) 3. Tin Jurjević (Kockica)
djevojčice 1. Marija Rončević (Velika) 2. Gita Pavić (Cvjetna livada) 3. Ela Bahnik (Kockica)
štafeta 4x25 metara Dječaci 1. Kutjevo 2. Maslačak 3. Radost
djevojčice 1. Cvjetna Livada 2. Velika 3. Kutjevo
skok u dalj dječaci 1. Luka Romić (Pod gradom) 2. Leon Cetl (Maslačak) 3. Florijan Perković (L. Mandić)
djevojčice 1. Marta Ereiz (Cvjetna Livada) 2. Hana Pavić (Cvjetna Livada) 3. Laura Maceluh (Pod Gradom)
bacanje loptice u dalj dječaci 1. David Matonović (Cvjetna Livada) 2. Luka Tepurić (Kockica)
3. Arijan Lucić (Maslačak)
djevojčice 1. Ema Milevoj (L. Mandić) 2. Patricia Musil (Cvjetna Livada) 3. Nera Bakić (Cvjetna Livada)
nogomet dječaci 1. Kockica 2. Šareni svijet
djevojčice 1. Velika 2. Cvjetna Livada
Ekipni plasman: 1. Cvjetna Livada (106 bodova) 2. Velika (86) 3. Kockica (83) 4. Kutjevo (63) 5. Pod gradom (61) 6. Maslačak (58) 7. Radost (49) 8. Leopold Mandić (43) 9. Šareni svijet (25) 10. Tratinčica (14).