Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 11:27

Dragica Vidakušić proslavila svoj 82. rođendan

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Na proslavi njenih 74. potomaka

 PLETERNICA – Dragica Vidakušić iz Pleternice imala je veliko iznenađenje za svoj 82. rođendan. Njenih 6. djece 26. unučadi i 42. praunučadi došlo je čestitati rođendan i prisustvovati svečanom ručku u Vatrogasnom domu u Pleternici.
IMG 4079 - Evo na sv. Josipa proslavit ću i 50. godina kakao sam došla u Pleternicu sa svojom djecom. Došla sam sama, bez supruga jer on nas je napustio, otišavši na rad u Njemačku i ja sam ostala sama s djecom u Rami. Nisam htjela dozvoliti da se za mene i moju djecu brinu drugi, pa sam došla ovamo u Slavoniju. Bila su to teška vremena i neimaština. Najteže mi je bilo kada su svi išli u školu, jer je svaki dan nešto trebalo, a nije bilo novca – priča Dragica, koja kaže da nisu bili gladni ovdje u Slavoniji, jer svaki dan je nešto kuhala. Odlazila je raditi i u nadnicu, na poljoprivredne poslove za novac ili za hranu, ali se preživjelo, djeca su se školovala, a kasnije kad su odrasli oni stariji pomagali su za one mlađe.
Uglavnom svi od potomaka su ostali u ovom kraju i danas žive u 20-tak kuća u Pleternici, no neki su na radu u Njemačkoj i Švicarskoj, a jednog unuka ima i u Briselu, koji radi u sklopu hrvatskog predstavništva u Europskom parlamentu.
IMG 4081Djeca su se poudala i poženila, dobila je Dragica tako i 26 unuka, od kojih još 11 nije oženjeno i poudano, pa očekuje da broj od 42 praunuka sigurno nije konačan.  – A neka dočekam živa da imam još 50 praunuka, želi si baka Dragica sama. Na proslavi se tako osim 74. njenih potomaka okupile i supruge sinova i muževi kćerki, bračni drugovi unuka pa ih je bilo okruglo 100-tinu.