Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014 10:31

Premijera filma akcije i smijeha „Vinko“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UDRUGA ZA KREATIVNO DJELOVANJE „GERGER FILM" -

POŽEGA – Proteklog tjedna u Gradskom kazalištu premjerno je prikazan film našeg poznatog požeškog filmaša Hrvoja Podobnika-Gere pod nazivom „Vinko“. Premjera je bila prikazivana u dva termina jer je odaziv publike bio iznenađujući velik. Prije prikazivanja „Vinka“ bio je predstavljen i još jedan Gerin trash film “Čik Boris protiv mučke đubradi 3” koji će biti prikazan i na Danima hrvatskog filma sredinom idućeg mjeseca. Smijeha, akcije i zabave nije nedostajalo tokom cijele večeri.
Radnja filma se događa oko glavnog lika pomalo smušenog Vinka kojeg glumi Hrvoje Podobnik - Gero, koji ima problema sam sa sobom, ali je zapravo jako dobar u duši. Živi u malom selu, radi kao nadničar na farmi, a na njegovu nesreću tu je i skupina motorista koja ga maltretira. Jednoga dana Vinko bježi u šumu gdje nailazi na ljude s kojima pronalazi svoj duševni mir. Među brojnim Požežanima koji su glumili i u prijašnjim Gerinim filmovima u ovom se pojavljuju i poznata imena hrvatskog glumišta Ksenija Marinković i Robert Ugrina. Ovaj film je do sada najbolji proizvod Udruge za kreativno djelovanje „Gerger film". Film „Vinko“ u trajanju od 40 minuta nudi puno akcije i smijeha.
Na premjeri filma je bio i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. - Drago mi je da u našem gradu kojeg svi volimo, pojedinci i na ovakav način pokazuju svoju kreativnost. U okviru naših mogućnosti i dalje ćemo pomagati ovakve produkcije kako bi ovaj nadareni mladić nastavio i dalje nizati uspjehe sa svojim prijateljima - rekao je Neferović.
Gerini filmovi su nastupili na nekoliko renomiranih filmskih festivala, kao što su „Dani hrvatskog filma" 2012. godine, Reviji jednominutnog filma „Crominute", „Pula film festivalu", Festivalu smijeha „Fifes". Film „Čik Boris protiv mućke đubradi 3" osvojio je „zlatnu motorku" u kategoriji borilačkih filmova „Trash film festivala" u Varaždinu, a ušao je i u konkurenciju na „Danima hrvatskog filma" ove godine, dok je film „Bez računa se ne računa" donio nekoliko vrijednih nagrada.