Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Srijeda, 08 Veljača 2012 10:05

Natjecali se u izradi snjegovića

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

„ZIMSKE RADOSTI“ U POŽEŠKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI ANTUNA KANIŽLIĆA -

POŽEGA - Veće količine snijega  u svom školskom dvorištu iskoristili su  učenici  požeške osnovne škole "Antuna Kanižlića". Uz zajedničko druženje svi su imali priliku pokazati i svoje kreativno umijeće.

Iako je školsko dvorište bilo prepunio snijega, izrada snjegovića i drugih skulptura od snijega nije se baš pokazala lakom i jednostavnom. Snijeg koji je padao minulih dana ipak je  previše prhak i suh.

Učenici su prema riječima nastavnika biologije i kemije Nevena Markovića dosta kreativni no kako je snijeg prhak treba više pažnje.

- Svima nam je dobro došao ovaj izlazak u dvorište i zajedničko druženje. Djeca jednostavno uživaju praveći „snjegoviće“ no nije jednostavno. Iako se čini da snijega ima puno ispalo je i da ge nema baš toliko jer je dosta suh i vrlo ga je teško oblikovati. No tko zna možda među ovim đacima ima budućih kipara - kaže Marković.

Pod budnim okom nastavnice Mirjane Bajić snjegovića su pravili u učenici 6 c razreda.

- Ako "Snježni dan" može biti u Dalmaciji kako ne bi mogao biti i kod nas. Učenici su sretni i presretni. Evo danas izrađujemo snjegoviće a sutra ćemo pisati i razgovarati na nastavi o tomu. Nadam se da će do kraja tjedna biti na dvorištu 15-ak snjegovića te da će svi razredi dati svoj doprinos - kaže nastavnica Bajić koja je sa svojom grupom upravo završavala jednog snjegovića.P2084448

Najvećeg snjegovića su izradili i kompletno ga ukrasili učenice 8b razreda. – Evo napravili smo najvećeg snješka i mislim da će naš biti najbolji - rekla je učenica Lea Galiot. Marija Barišić pak smatra da je ovaj izlazak bolji od nekog sata u učionici, jer su na zraku i zabavljaju se. Učenicama je ipak pomogao i jedan kolega iz razreda, Ivica Polić Strinić, koji je donosio i nabacivao snijeg na hrpu.

Koliko su učenici osnovne škole  Antuna Kanižlića bili kreativni idućih dana moći će vidjeti i mnogi prolaznici.

V.Re. i V. Pr.