Nedjelja, 19 Siječanj 2014 12:49

Imamo idealne uvjete, ali ne znamo zašto se Velika godinama ignorira

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

I VELIČANI SE UKLJUČUJU U BORBU ZA IZGRADNJU NACIONALNOG NOGOMETNOG KAMPA  -

VELIKA – Smještena na južnim obroncima Papuka u Požeškoj kotlini, 12 km sjeverno od Požege i na nadmorskoj visini od ugodnih 270 metara, Velika bi svakako mogla konkurirati za mjesto nacionalnog nogometnog kampa baš sada kada pršte ponude za pogodnim zemljištima. Mjesto u kojem je svojevremeno igrao prvoligaš NK Kamen–Ingrad, a sada županijski prvoligaš NK Papuk jedno je od lokacija u kojima je vrijeme stalo. Ništa se posebno ne događa, veliki stadion treba održavati za što mala Općina Velika izdvaja velika sredstva jer bi bila sramota da veliko stadionsko zdanje pojede zub vremena.
 - O tome smo temeljito razgovarali prije dvije godine kada je Davor Šuker postao predsjednik HNS-a. Tada smo poslali svoju ponudu, koja nije uzeta u obzir iz nepoznatih razloga. U ovom sam razdoblju pokušavao doći do nekoga iz HNS-a da ponovno dođu i da vide Veliku. Imamo uvjete da možemo smjestiti 120 ljudi, trodijelnu dvoranu pored stadiona, Park prirode je u blizini, a ovoga proljeća započinju radovi na izgradnji kompleksa toplica Zlatne terme kojeg gradi jedan od suvlasnika Svetog Martina. Stvorit će se uvjeti sa saunama, teretanama itd. i mislim da bi reprezentaciji ovdje bilo jako dobro. Velika se ignorira godinama te zaobilazi u širokom luku. Zašto, ne znam? I dok je Vlatko Marković bio živ, tako su se ponašali – ističe Vlado Boban, načelnik Općine Velika naglasivši da svi u HNS-u znaju za njihov stadion i odlične uvjete ali ih jednostavno ignoriraju.
Veličani ulažu u infrastrukturu, stadion se održava, a nitko ni da ih nazove. Zato će načelnik Boban ovih dana opet uputiti pismo Davoru Šukeru, predsjedniku HNS-a i nada se da će on pismo i pročitati i doći u Veliku, za razliku od prijašnje prakse. S.Kadić