Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Četvrtak, 26 Siječanj 2012 15:35

Vincelovo kod obitelji Markota na Starcu

Ocijeni sadržaj
(43 glasova)
 

U PET GODINA ZASADILI 34 HA VINOGRADA NA STARCU I POZNATOM LOKALITETU KLIKUN KOJI JE PRONIO IME PLETERNICE I VINA ŠIROM EUROPE -

PLETERNICA -   Blagdan sv. Vinka na prigodan je način proslavljen i na brdu Starac iznad Pleternice. Obitelj Markota u svoje je vinograde pozvala tristotinjak prijatelja i poslovnih partnera kako bi uz, pečene kobasice i slaninu, kulen i druge suhomesnate proizvode, grah i njihova  dobra vina, te pjesmu s tamburašima označili početak, vjeruju, još jedne uspješne vinogradarske godine. Naravno, svemu tome, valja dodati i blagoslov loze koji je u nazočnosti kumova Dražena Bobana i Vinka Maslaća obavio pleternički kapelan Augustin Tasić.P1161254

 

- Naša obitelj potječe s krša ali, ovdje smo odrasli i volimo ovaj kraj. Stoga smo posljednjih godina u obnovu 34 hektara vinograda na Starcu i na Klikunu, u poslovnu zgradu Alce u industrijskoj zoni, te uglovnicu u središtu grada uložili oko 7 milijuna eura - istakao je Marinko Markota pozdravljajući prisutne.

 

Inače, ovogodišnjoj proslavi Vincelova na Starcu prisustvovao je i pjevač Željko Bebek koji se, kao i većina gosti, do vinograda dovezao poznatom oldtimerskom pleterničkom atrakcijom -  autobusom "Brzi Vinko". Oduševljen atmosferom, lako se 'dao nagovoriti' da zajedno s požeškim Grgurima zapuca iz topa te s domaćinima zapjeva u buretu preuređenom za prijem gosti.    (tekst i snimci:Vesna Milković)

P1233422

                                                              ANEGDOTA KOG MARKOTE -                           U gostima kod Markote bilo je i trinaest vinogradara iz Istre. Oduševljeni vožnjom „Brzim Vinkom“ jedan od vinara se javio mobitelom ženi – Draga nećeš vjerovati, vozim se autobusom iz filma "Tko to tamo pjeva", u autobusu ima i peć na drva, upravo je ložimo. Supruga je samo sumnjičavo odgovorila, Daa, pa kako si se već tako rano napio - i poklopila slušalicu. Ponovno ju je nazvao – Ali draga sa mnom u autobusu je i Bebek iz Bijelog dugmeta i pjeva nam. Opet je čuo odgovor nevjerice, - Pa ti si već potpuno pijan - i tresak slušalice. Nije se više pokušavao javiti ženi, no kada su ih drugi dan doveli ponovno na istu lokaciju, nekolicina ih je uvjeravala da tu nisu bili nikada. Možda je to nešto ipak u vinu Marinka Markote.

P1161243