Četvrtak, 14 Studeni 2013 16:28

„Mama za 10“ proslavio prvi rođendan

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PJEVAČKI ZBOR RODITELJA ČAGLINSKIH UČENIKA  -

ČAGLIN - Prije godinu dana dio majki članica Vijeća roditelja OŠ Stjepan Radić iz Čaglina su se okupile, na prijedlog pedagoginje, u pjevački zbor. Vođenja zbora prihvatio se, bez naknade, gospodin Robert Vojvodić.

 U ovih godinu dana pjevački zbor je nastupio na svim priredbama koje je organizirala škola. Prvi javni nastup imali su 17. listopada prošle godine na svečanosti obilježavanja Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje školi.

- Zbor se sastaje ponedjeljkom poslijepodne i od svog osnutka se broj članica mijenjao, tako da sada broji 11 članica. Pojačanje im je naša kuharica Maja Stipić koja se sjajno uklopila u ovaj zbor. Upravo je njena ideja bila da se 1. rođendan obilježi proslavom – kaže pedagoginja Ljiljana Đurđević, prof.

 Bilo je zaista lijepo, svečano i raspjevano, s bogatim slavljeničkim stolom te tortom koju im je poklonila pedagoginja. - Jednom riječi bilo je onako kako i priliči jednom pjevačkom zboru kojeg čine mame učenika naše škole. Jer suradnja s roditeljima ne znači samo dolazak roditelja u školu na roditeljske sastanke i informacije, to je puno, puno više od toga. Učili su nas pedagoge kako je svaka suradnja škole i obitelji i više nego potrebna, dapače nužna. Tako se u stručnoj literaturi koja govori o suradnji doma i škole predlažu npr. i zajednički izleti, druženja s roditeljima, učenicima i učiteljima, rad na zajedničkim projektima. I ovaj zbor je jedan oblik takve suradnje – dodala je pedagoginja Đurđević.