Ponedjeljak, 21 Listopad 2024 10:50

Autohtone slavonske delicije uz vrhunska Akademska vina na 10. Etno susretima Požeštine i legendarnoj Čvarkijadi

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Drugu godinu zaredom članovi Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi u suradnji s udrugom Alumni "FTRR" su organizirali promociju i prezentaciju svojih Akademska vina Zlatne doline koja su proizvedena u nastavnoj bazi Fakulteta. Svi posjetitelji mogli su se upoznati s dvadesetogodišnjom tradicijom proizvodnje vina te stvaranju istih pod budnim okom znanstvenika i studenata. U ponudi na štandu su bile  brojne vinske sorte kao što su: graševina, pinot bijeli, pinot sivi, muškat žuti, merlot, pinot crni, zweigelt, cabernet sauvignon, itd.
Navedena vina vrhunski su se sljubljivala s tradicionalnim gastro delicijama koje su ponuđene posjetiteljima na manifestacija poput kulena, šunke i slavonskih čvaraka. Veliki broj posjetitelja i vinskih znalaca te potencijalnih studenata posjetilo je štand gdje su mogli ujedno dobiti informacije o mogućnostima studiranja u Požegi te smjerovima koje se nude budućim studentima. Također prilikom prezentacije projiciran je video koji zorno prikazuje sve mogućnosti koje se nude na Fakultetu.  Navedena prezentacija se odvijala na  10. Etno susreti Požeštine koji su se održali u Turističkog naselja Schon Blick u Vetovu. Nekoliko tisuća posjetitelja uživalo je u zanimljivim natjecanja u pripremi autohtonih slavonskih čvaraka, Olimpijadi starih sportova, "Šokačkom sokaku" gdje su se nudili brojni autohtonih domaćih proizvoda, domaći suveniri i proizvoda koji nastaju u Slavoniji i Baranji.

Promociju i prezentaciju Akademskih vina su odradili članovi udruge Blaž Arežina, Goran Bunjevac, Zdravko Matičević i Bruno Horvat mag.oec predsjednik Alumni "FTRR".