Petak, 18 Listopad 2024 13:52

Učenici i učitelji OŠ Dobriše Cesarića Požega obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje za obje smjene učenika uz priredbe i blagoslov

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Zahvaljujući lijepom i suhom vremenu u dvorištu OŠ Dobriše Cesarića Požega danas je održano obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz priredbu koju su pripremili učenici i učitelji.

Sve je na početku pozdravila ravnateljica škole mr. sc. Lidija Pecko, zahvalivši svima, od mama, baka i starijih sestara i braće koji su pomagali učenicima nižih razreda da pripreme veliku raskoš proizvoda koji nam daruje zemlja, slanih i slatkih slastica koje su sva razredna odjeljenja vrijedno izložila. Kako naša škola radi u dvije smjene, tako smo organizirali svečanost i priredbe za prvu i drugu smjenu poslijepodne. U svečanosti su učenici sa svojim mentorima pripremili pjesme, literarne izričaje, dramsko scenske nastupe koje su svi učenici u gledateljstvu burno pozdravili pljeskom.

Svečanost je podržala pročelnica za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović, a na kraju je sve plodove zemlje i sve koji su sudjelovali u priredbi, te brojne učenike i njihove roditelje blagoslovio župnik župe Alojzija Stepinca vlč. Jozo Jurić.

Poslije službenog dijela svi su prionuli blagovanju svega što je pripremljeno, ne samo što su pripremili u svom razrednom odjeljenju nego su se počastili i na stolovima slasticama i drugih razrednih odjeljenja.

 

Medij