Nedjelja, 13 Listopad 2024 09:54

Tradicionalna 16. Pečenkijada na Poloju u Slav. Brodu okupila rekordnih 158 ekipa koje peku odojke i prasce na ražnju

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

TISUĆE SUDIONIKA I POSJETITELJA, NAJVIŠE BAJKERA IZ MOTO KLUBOVA DILJEM HRVATSKE I SUSJEDNIH DRŽAVA  -

SLAVONSKI BROD - Moto klub Brod iz Slavonskog broad još jednom je napravio veliku manifestaciju 16. Pečenkijadu u kojoj je sudjelovalo u pečenju odojaka, prasaca ili pečenki rekordnih 158 ekipa, najveći broj ekipa bajkera iz Moto klubova iz cijele Hrvatske, ali i susjednih država. Ovaj prizor ove godine je svakako za pamćenje jer je do sada svakako najveći ali je bio i pun dobre atmosfere, druženja i zabave za sve sudionike.

Bilo je tu i odojaka, malih dovoljnih za ekipu od 10 osoba, bilo je i velikih pečenki od 50, 60 kg koje su mogle imati i ekipu od 30 do 40 ljudi a da nitko ne ostane gladan. Bilo je pokušaja pečenja pečenke bez kostiju između dvije žice, jedni su imali pečenku bez glave pa su umjesto glave stavili velkiko pile, da im se nađe za predjelo dok se prase ne ispeče. Kako su ekipe uglavnom bile brojne a dok se peče pečenka, kuhao se grah, čobanac a najviše se roštiljalo da članovi ekipe mogu izdržati. Bilo je I piva u potocima, jer je poznato da bajkeri najviše vole pivo.

Nakon teškog rada za ocjenjivačku komisiju dobičli smo I pobjednike 9. Pečenkijade: - u kategoriji moto klubova, 1. mjesto osvojio je Moto klub Sjene, 2. mjesto osvojio je Moto klub Omiški gusari, a 3. mjesto osvojio je Moto klub Dvije rote. U kategoriji Udruga građana 1. mjesto osvojili su članovi ekipe Slavonija DI, 2. mjesto osvojila je ekipa Vatreni točak, a 3. mjesto osvojila je ekipi Horni dedex.

Fotografija: pobjednička ekipa Portal035

Atmosferu sa natjecanja pogledajte u videu koji je snimila ekipa Kronike požeško-slavonske.

 

Medij