Nedjelja, 29 Rujan 2024 10:32

Policijski motociklisti PU požeško-slavonske ostvarili zapažene uspjehe na Memorijalu Šime Buzov u Puli

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno treći je bio Ivan Bosanac, dok je u konkurenciji ekipno drugo mjesto osvojila PU požeško-slavonska (Ivan Bosanac i Dominik Ivić)

FOTO: PU istarska

PULA - Deset godina prošlo je otkad je policijski službenik PU splitsko-dalmatinske Šime Buzov izgubio svoj život kod Starigrada prilikom dolaska na natjecanje najboljih policijskih motociklista u Pulu. Njegovi kolege s bolom u srcu održali su natjecanje te je ono od iduće godine dobilo naziv Memorijal Šime Buzov.

motoristi2U četvrtak 26. rujna su se najbolji policijski motociklisti ponovno okupili ispod pulske Arene te su 14. put za redom održali natjecanje prometnih policajaca - vozača motocikala, na kojem su pokazali svoju spretnost i sposobnost upravljanja službenim motociklom. Pobjedu su odnijeli istarski policajci i ekipno i pojedinačno.

Natjecanje je i ove godine okupilo četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i Mobilne jedinice prometne policije te još dvoje motociklista iz vojne policije.

Riječ je o sada već tradicionalnom natjecanju, koje se održava uoči Dana policije, u organizaciji Službe prometne policije Uprave za javni red i sigurnost i Službe za cjeloživotno obrazovanje Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je i Policijska uprava istarska.

Nakon minute šutnje za stradale kolege, policijski službenici su s motorom težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještine na posebno priređenom poligonu. Prolazak kroz poligon pratili su suci, a svaka greška kažnjavala se negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.motoristi9

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Zvonimir Mijačević iz PU istarske. Drugo mjesto pripalo je Slavu Lijiću iz PU osječko-baranjske, dok je treći bio Ivan Bosanac iz PU požeško-slavonske. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU istarske (Zvonimir Mijačević i Denis Brajković). Drugo mjesto osvojila je PU požeško-slavonska (Ivan Bosanac i Dominik Ivić), a treća je bila ekipa PU međimurske (Neven Ceilinger i Branimir Leko).