Utorak, 24 Rujan 2024 11:09

Čileanska stolnotenisačica posjetila Gradski muzej Požega

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Sofia Ljubica Tepes Cancino, bivša članica čileanske stolnoteniske reprezentacije, koja je tri puta sudjelovala na ljetnim olimpijskim igrama, u Barceloni 1992., u Atlanti 1996. i Sydneyju 2000. godine posjetila je sa svojom obitelj, majkom Mariom Cristinom Cancino Ortiz, ocem Vjekoslavom Tepesom Papicom i kćerkom Amarom Yanez Tepes, a u pratnji svojih rođaka kod kojih su u posjeti, bratića Viktora i Vladimira Tepeša, Gradski muzej Požega. Ne čude nas Sofijini veliki sportski uspjesi, ipak ona ima hrvatskih korijena, naime Sofijin otac Vjekoslav rođen je u Hrvatskoj. Moramo posebno istaknuti kako je  Sofija izrazito ponosna na svoje hrvatske krojene te je naglasila kako se nada da će opet imati priliku posjetiti našu Požegu, ali i Muzej.

Kao što svaka obitelj ima svoje priče, tako i Sofijina obitelj ima svoju. Da bi došli do Čilea i započeli novi život, obitelj Tepeš je sredinom 20. stoljeća morala proći daleki put od Hrvatske preko Njemačke i Engleske do svog sadašnjeg doma u glavnom gradu Čilea, Santiagu. Cijela je obitelj bila oduševljena prekrasnim postavom, a Sofijin je otac Vjekoslav zanijemio od lavine emocija koje je proživio obilazeći Muzej i upoznavajući se sa svojom prošlošću.

-Velika nam je čast što je Sofija zajedno sa svojom obitelji odlučila posjetiti Muzej te se nadamo da ćemo se uskoro opet susresti. Zahvaljujemo im se na posjetu i na prekrasnim komentarima – istaknuli su iz Gradskog muzeja Požega.