Subota, 07 Rujan 2024 13:46

Dvadeset uređenih izloga u Natječaju „Uredimo svoju Požegu“ za vrijeme Festivala - dodijeljeno 6 nagrada za najuređenije izloge

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

7. NATJEČAJ PROVELI TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA, UDRUGA POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE A POD POKROVITELJSTVOM TZ GRADA POŽEGA I GRADA POŽEGA  -

POŽEGA – Na 7. Natječaj „Uredimo svoju Požegu“ koji ima za cilj nastavak tradicije uređivanja izloga prodavaonica, kafića, tvrtki i ustanova i ove godine je uspješno proveden. Uređeno je dvadeset izloga u gradu, a neki su posvetili posebnu pažnju, angažirali svu svoju kreativnost i maštovitost. Bilo je zaista lijepih izloga koje je obišla komisija tjednika Kronika-požeško-slavonska i Udruge Požeški čuvari baštine, sve su zabilježili i fotoaparatom, a najuspješnije radove možete vidjeti i u našoj galeriji fotografija. Posebno veseli što je čak 5 prijava od onih koji se prvi puta natječu.

Najboljih 6 izloga po ocjeni komisije organizatora dobili su vrijedne nagrade za svoj trud i kreativnost, a nagrade su uručene na maloj pozornici u pješačkoj zoni.

Prvu nagradu osvojio je izlog Prodavaonice Centra u ulici sv. Florijana za koji je bila zadužena Slavica Samardžija, koja na natječaju sudjeluje sve godine. Ona je dobila novčanu nagradu od 100 eura koju je osigurao požeški gradonačelnik i saborski zastupnik dr. sc. Željko Glavić. Drugu nagradu večera za dvije osobe u Restoranu Schon Blick u Vetovu, koji je sve godine pokrovitelj nagrada, dobio je izlog koji je uredila Obrtnička škola Požega, u kojemu su izloženi ruralni i etno predmeti koje su izrađivali učenici u sklopu nastave, a koordinatorica svega je bila Vesna Dumančić iz Obrtničke škole Požega. Izlog je uređen u Ulici sv. Florijana.Treću nagradu večere za dvije osobe u Restoranu i izletištu Stari Brestovac je osvojio izlog, ali i prostor Krojačke radionice Jasna, u Njemačkoj ulici u Požegi vlasnice Jasne Jovanović.. Ovaj izlog je bio prepun starih i unikatnih predmeta.

Četvrtu nagradu osvojio je izlog Prodavaonice Alca - prodavaonica u Požegi u Osječkoj ulici, koji su prodavačice zajedno odlično uredile i ukrasile cijeli prostor u duhu Slavonije, a inicijativu je pokrenula Sanela Bertelović. Petu nagradu dobio je izlog, tj. ukrašen ulaz i svi prozori do prometnice Ruralne kuće za odmor Good life u Njemačkoj ulici, koji su uredili mladi bračni par Majetić, a za sve je najzaslužnija Kristina koji vodi ovu turističku kuću s apartmanima za smještaj. Šestu nagradu dobio je izlog i unutrašnjost prodavaonice Pekarne Dan i Noć u Ulici sv. Roka koji su uredile prodavačice u pekari pod vodstvom Mihaele Andrijević. Ove tri nagrade osigurala je Turistička zajednica Grada Požega. 

Nagrade je uručio urednik tjednika Kronika požeško-slavonska i predsjednik Udruge Požeški čuvari baštine, čestitao svima koji su sudjerlovali u Natječaju, te pozvao da sudjeluju i slijedeće godine na 8. Natječaju za najuređeniji izlog za vrijeme Festivala "Zlatne žice Slavonije".